Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

«Η θεωρία της Τίγρης», Τσέχικος Κινηματογράφος - Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018
Είσοδος Ελεύθερη
Ο Αύγουστος προχωρά γοργά. Μαζί το Φεστιβάλ Ολύμπου, οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του, μαζί και η γνωριμία με την Τσεχία, την τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης. Στο πλαίσιο των αφιερωματικών εκδηλώσεων για τη φίλη ευρωπαϊκή χώρα παρουσιάζουμε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης την ταινία «Η Θεωρία της Τίγρης». 

Ο Jan, είναι ένας εξηντάχρονος κτηνίατρος, ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε ότι κάποτε είχε όνειρα. Τώρα θέλει να πάρει τη ζωή ξανά στα χέρια του και να την κυβερνήσει ο ίδιος. Η συμβίωση με τη γυναίκα του μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο.  Αναζητά να βρει έναν αξιοπρεπή τρόπο να βγει από τον γάμο του μέσα στον οποίο αισθάνεται εγκλωβισμένος. Τη λύση θα τη βρει μια μέρα  εμπνευσμένος από έναν παπαγάλο με… Αλτσχάιμερ και θα αποφασίσει να αποδράσει στη φύση, εκεί όπου σταδιακά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ένα απλό εγχειρίδιο έσχατης αναζήτησης της ελευθερίας.
Πρόκειται για μια ταινία σύγχρονη, παραγωγής του 2016. Είναι καρπός της σκηνοθετικής ματιάς του Radek Bajgar, αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του και έχει διάρκεια 80’.
 Παίζουν: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Jakub Kohák, Pavla Beretová, Iva Janžurová κ.ά.
Ο 71 ετών πρωταγωνιστής της ταινίας Jiří Bartoška είναι δημοφιλής Τσέχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, στην ταινία του Γιώργου Αγαθονικιάδη «Φθινοπωρινή επιστροφή» (2001), ενώ από 1994 στηρίζει το επιτυχημένο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Radek Bajgar, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μασαρίκ, στο Μπέρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας και άσκησε το ιατρικό επάγγελμα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Κατόπιν εγγράφηκε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας. Τη δεκαετία του ‘90 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά, καθώς και στον τσεχικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Nova, με πολλές παραγωγές του να γίνονται επιτυχία. Τα πρώτα έργα που σκηνοθέτησε γυρίστηκαν για την τηλεόραση, όπως το «Villa Faber», το 2011 και η κωμική σειρά «Neviditelni», το 2014.

Προβολή της ταινίας «Η Θεωρία της Τίγρης»
Τόπος: Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Χρόνος: Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00
Γενική Είσοδος: ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου