Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σε εξέλιξη σωστικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι σωστικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής.

Εργασίες που αφορούν καθαρισμό καναλιών, εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, που υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε καθαρισμό καναλιού στην είσοδο του  Κάτω Αγίου Ιωάννη μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνεχίζοντας το πρόγραμμά των αντιπλημμυρικών έργων άμεσης προτεραιότητας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και ο καθαρισμός ενός ακόμη καναλιού στον Άγιο Νικόλαο στον Κάτω Άγιο Ιωάννη- μήκους περίπου 700 μέτρων- από αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, διενεργεί καθημερινά επιτόπιες αυτοψίες σε έργα της Π.Ε.Πιερίας και ενημερώνεται για την πορεία των παρεμβάσεων, ζητώντας την επίσπευσή τους, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα  για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των καλλιεργειών και των περιουσιών των κατοίκων, υλοποιεί με συνέπεια και υπευθυνότητα έργα μείζονος σημασίας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου