Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

«Χένσελ και Γκρέτελ» - Αρχαίο Θέατρο Δίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
Καλοκαίρι σημαίνει… παιδί! Και τι πιο κατάλληλο για τους μικρούς φίλους από μια θεατρική παράσταση γεμάτη με γέλιο, χορό, τραγούδι, παραμύθι! Ναι, ιστορίες από αυτές που η Κάρμεν Ρουγγέρη ξέρει να διηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ειδικά όταν… «συνεργάζεται» με τους άλλους μέγιστους παραμυθάδες τους αδερφούς Γκριμ. «Χένσελ και Γκρέτελ» λοιπόν στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, το Σάββατο 11 Αυγούστου και στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
 Μια ιστορία που πραγματεύεται την αστείρευτη τρέλα των παιδιών να πειράζουν τους άλλους. Μια παράσταση γεμάτη με χρώματα, φως, έξυπνους διαλόγους με χιούμορ και υπέροχες μελωδίες. Που μέσω του παραμυθιού περνά πολλά μηνύματα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Μια ιστορία η οποία μεταφέρει τον θεατή σε εκείνα τα χρόνια που υπήρχαν κακές μάγισσες και καλές νεράιδες μέσα σε δάση παρθένα κι όμορφα. Σε ένα τέτοιο δάσος βρίσκεται και το φτωχικό σπίτι του μικρού Χένσελ και της αδερφής του Γκρέτελ στο οποίο ζουν με τους γονείς τους. Το έργο μιλά για την περιπέτεια των δυο αδερφών που φεύγουν από το σπίτι έχοντας κάνει μια ζημιά και έχοντας θυμώσει πολύ τη μητέρα τους.

Μπαίνουν βαθιά στο δάσος όπου συναντούν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, παραμυθένια πλάσματα του δάσους κι ένα νάνο που θα τον κοροϊδέψουν και θα τον κάνουν να θυμώσει πολύ. Θα περάσει όμως η ώρα και θα χαθούν και τρεις νεράιδες θα αναλάβουν να τα βοηθήσουν. Θα ξυπνήσουν, θα δουν ένα τεράστιο καραμελόσπιτο και θα συνεχίζεται το παραμύθι των δυο αδερφών που περιπλανιούνται στο δάσος.
Και θα περάσει η ώρα ευχάριστα και παραμυθένια μέχρι το «και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!»

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Κουλουμπή
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Πέτρος Γάλλιας
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Αντώνης Δελαπόρτας
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ανδρέας Κουλουμπής
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αντώνης Παπαδάκης
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ‘Ερρικα Αλαμάνου
Διανομή: Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου,  Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας,  Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Χώρος: Αρχαίο Θέατρο Δίου
Χρόνος: Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου