Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2018»

Σχετικά με τις Δηλώσεις Συγκομιδής που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές ετησίως μετά το πέρας του τρυγητού, η ΔΑΟΚ Πιερίας, κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥΠΑΑΤ, και προκειμένου να τηρούνται οι Εθνικές και Κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, διευκρινίζει στους υπόχρεους τα εξής:

Στην ένδειξη “Οινοποίηση από τον δηλούντα”, η ανώτερη συνολική ποσότητα σταφυλιών που επιτρέπεται να δηλωθεί είναι 1700 κιλά και είναι αυτή που αντιστοιχεί σε 1.000 λιτρα οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Στην περίπτωση που η ποσότητα σταφυλιών που συγκομίζεται είναι μεγαλύτερη από 1700 κιλά, θα πρέπει να προκύπτει από την Δήλωση Συγκομιδής η πώληση της επιπλέον ποσότητας σε οινοποιείο ή η παράδοσή της σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η επιστροφή της με τη μορφή τελικού προϊόντος στους ίδιους, οπότε οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής και Δήλωση Παραγωγής.

Η μη τήρηση των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό των υπόχρεων από διάφορα προγράμματα του αμπελοοινικού τομέα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων του Ν. 4235/2014.

Παρακαλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Ε. Γεωργίου - Κίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου