Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΠΙΕΡΙΑ-Τραγική η κατάσταση λόγο κουνουπιών στους Ν. Πόρους!

Αγανακτισμένοι δηλώνουν στο «Ο.Β» κάτοικοι και επαγγελματίες των Ν.Πόρων του δήμου Δίου Ολύμπου για την τραγική όπως την χαρακτηρίζουν κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραλιακή ζώνη, εξαιτίας των κουνουπιών.

«Δεχόμαστε επιθέσεις κυριολεκτικά κάθε μέρα. Είναι αδύνατον να καθίσει άνθρωπος στην περιοχή πόσο μάλλον στα καταστήματα από τις επτά και μετά» δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πόρων κα Μαρία Μπουζιώτα.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού τα σμήνη των κουνουπιών ουσιαστικά έχουν «παραλύσει» κάθε κίνηση στα καταστήματα, με τους επαγγελματίες να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Στον εισαγγελέα 
Χθες η πρόεδρος κατέθεσε έγγραφο στον Εισαγγελέα μαζί με τον σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Πόρων όπου ζητούν την παρέμβαση του, ώστε να ελεγχθεί η εταιρία εάν εφαρμόζει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή. Επίσης κοινοποιήθηκε  με δικηγόρο διαμαρτυρία και στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για το ίδιο θέμα, με την οποία είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση τον Μάιο ζητώντας να ελέγξει το θέμα, ώστε να μην αντιμετωπίσουν και φέτος το ίδιο πρόβλημα όπως και πέρυσι.

Η κα Μαυρίδου, όπως τόνισε η κα Μπουζιώτα τους διαβεβαίωσε ότι γίνονται οι ψεκασμοί όπως προβλέπεται από το έργο, όμως δύο μήνες μετά, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά, αντί να βελτιωθεί.

Ακυρώσεις από τουριστικά γραφεία 
«Υπάρχουν ακυρώσεις από τουριστικά γραφεία, αναρτήσεις στο διαδίκτυο με πολύ αρνητικά σχόλια για την περιοχή μας, εξαιτίας των κουνουπιών και η μισή σεζόν σχεδόν έχει περάσει», αναφέρει η πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. «Ζητάμε να παρέμβει ο εισαγγελέας» υπογράμμισε.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου