Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τσεχικός Κινηματογράφος «Ζεστές Φωλιές»

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018
Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Είσοδος Ελεύθερη
Η ώρα του τσέχικου κινηματογράφου έφτασε για το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Την Τρίτη 31 Ιουλίου, στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης στις 21:30 έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας «Ζεστές Φωλιές». Ένας από τους πιο ωραίους τρόπους δηλαδή για να γνωρίσει κανείς την Τσεχία μέσω της τέχνης της καθώς η χώρα έχει την τιμητική της για φέτος.
Υπενθυμίζεται πως από το 2010 το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει υιοθετήσει τον θεσμό της τιμώμενης χώρας, τίτλο που για φέτος κατέχει η Τσεχία.
Οι «Ζεστές Φωλιές» είναι μια ρετρό – κωμωδία για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια ιστορία με γλυκόπικρα στοιχεία που αφορά δυο διαμετρικά αντίθετες οικογένειες και εξελίσσεται λίγους μήνες πριν τη συντριβή της Άνοιξης της Πράγας το 1968 και την επακόλουθη εγκαθίδρυση της σοβιετικής κατοχής. Οι δυο οικογένειες παρόλη την ιδεολογική ασυμβατότητά τους ζουν στην ίδια πολυκατοικία και μοιράζονται την ίδια μοίρα λόγω της σχέσης των παιδιών τους. Είναι ο Μίχαλ που τον χαρακτηρίζει το κούρεμα των Μπιτλς και η ενασχόλησή του με μια τοπική κινηματογραφική λέσχη η οποία ειδικεύεται σε χολιγουντιανές και προπολεμικές γαλλικές ταινίες. Απέναντί του η Γιντρίσκα η οποία συγχρωτίζεται με ένα μυστηριώδη χίπη.
Αξίζει να αναφερθεί πως η ταινία συγκέντρωσε στη διανομή της πολλούς από τους σύγχρονους Τσέχους σταρ. Ακόμη πως στη δεκαετία του ’90 ήταν μια από τις πιο εμπορικές επιτυχίες. Τέλος, πως το σάουντρακ της ταινίας φέρει πέραν των τραγουδιών και ατάκες από την ταινία.
Η σκηνοθεσία είναι του Jan Hrebejk, του αγαπημένου παιδιού του σύγχρονου τσεχικού κινηματογράφου. Ο Hrebejk σπούδασε σενάριο και δραματουργία στην Πράγα, έχει προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, έχει βραβευθεί στη χώρα του τουλάχιστον τέσσερις φορές  με το Τσεχικό Λιοντάρι. 
Πρωταγωνιστούν: Miroslav Donutil, Jiří Kodet, Simona Stašová, Emília Vášáryová, Bolek Polívka, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Stella Zázvorková, Kristýna Nováková-Fuitová, κ.ά.

Χώρος: Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Χρόνος: Τρίτη 31 Ιουλίου 2018
Ώρα: 21: 30
Διάρκεια ταινίας: 115’
Είσοδος: Ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου