Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Συνάντηση με αγροτοκτηνοτρόφους της Πιερίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετά την πορεία και την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κτίριο της Π.Ε.Πιερίας. Μέλη του Συλλόγου Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Δήμητρα», του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων «Άγιος Μόδεστος» και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αγ. Δημητρίου, συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική αγροτική πολιτική και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου.

Οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων περιέγραψαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τη δεινή  οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε απόγνωση από το συνεχές κατρακύλισμα της τιμής του κρέατος και του αιγοπρόβειου γάλακτος που δεν ξεπερνά τα 85 λεπτά.Παράλληλα, αξίωσαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να διαβιβάσει το ψήφισμά τους στους αρμόδιους φορείς και να τους στηρίξει στον αγώνα τους.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων-όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους-απαιτούν να προστατευθούν από τις χαμηλές τιμές που δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι, μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, διαγραφή χρεών των μικρομεσαίων, επιδότηση αγοράς ζωοτροφών, ενημέρωση των αγροτών για σωστή ορθή γεωργική πρακτική, ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών κ.ά..

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στα προβλήματα και στους αγώνες τους. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ειδικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ.Δημήτρης Τσιμήτρης, στηρίζουμε την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικότερους  οικονομικούς  πυλώνες της περιοχής, γι’ αυτό η ενίσχυση και η  ανάπτυξή της αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ανάταξη της τοπικής μας οικονομίας», σημείωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου