Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: «Ένας κήπος» η πλατεία Δημαρχείου

Σάββας Χιονίδης: «[…]με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αστικού ρόλου της πλατείας και την ταυτόχρονη αύξηση του πράσινου αποτυπώματος σχεδιάζουμε και δημιουργούμε σταδιακά ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη».

Με τη φύτευση νέων δέντρων, χλοοτάπητα και ανθώνων, που εναρμονίζονται τόσο με το υπάρχον πράσινο, όσο και με το υδάτινο στοιχείο, την παρουσία του οποίου τονίζει το υφιστάμενο συντριβάνι στην «καρδιά» του χώρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και ενίσχυσης του πρασίνου, στην πλατεία Δημαρχείου.
Παράλληλα, το φυτικό δυναμικό της πλατείας διατηρήθηκε, ενώ προστατεύεται με τη δημιουργία δενδροδόχων στις νησίδες, οι οποίες λειτουργούν και ως ζώνες καθιστικών.

Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, στο χώρο της πλατείας διαμορφώθηκε παιδική χαρά, με τη χρήση ελαστικού τάπητα και με έμφαση στη δημιουργία ενός όμορφου, ασφαλούς και υψηλής αισθητικής ελκυστικού χώρου παιχνιδιού, με πολύ χρώμα.
Η πλατεία Δημαρχείου λειτουργεί πλέον, ως μία ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, ενώ οι παρεμβάσεις βιοκλιματικής ανάπλασης βελτίωσαν τα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της και αναζωογόνησαν μία ακόμα αστική περιοχή του Δήμου.

«Η αισθητική, η περιβαλλοντική αναβάθμιση, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη του χώρου, επιτυγχάνονται μέσω ενός ακόμη σημαντικού έργου, το οποίο λειτουργεί προς όφελος των δημοτών, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα και ομορφαίνει την πόλη μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης επισημαίνοντας ότι: «με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αστικού ρόλου της πλατείας και την ταυτόχρονη αύξηση του πράσινου αποτυπώματος σχεδιάζουμε και δημιουργούμε σταδιακά ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου