Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου-Aquapella World Music Choir

Δελτίο Τύπου
Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
Ώρα : 21.30
Είσοδος: Ελεύθερη
Τον γύρο του κόσμου μέσω της μουσικής. Αυτό υπόσχεται η Aquapella World Music Choir να προσφέρει  στη συναυλία της στο Ανοιχτό Θέατρο του Παλαιού Παντελεήμονα στο πλαίσιο της «αποκέντρωσης» που χαρακτηρίζει το φετινό 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Σε αυτόν τον γραφικό χώρο η Aquapella World Music Choir υπόσχεται να μαγέψει με τις φωνές της.

Μια χορωδία από το Townsville της μακρινής Αυστραλίας η οποία ιδρύθηκε από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann, αποτελείται από 60 τουλάχιστον ερασιτέχνες τραγουδιστές και ειδικεύεται στο χορωδιακό τραγούδι χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων. Θεωρεί πως το τραγούδι είναι ένα από τα πιο ισχυρά «γιατρικά» για τον κόσμο και με τις επιλογές της δείχνει στους θεατές τον τρόπο με τον οποίο η χαρά του τραγουδιού εκφράζεται σε όλον τον κόσμο και δίνει χαρά, αρμονία και νόημα στις ζωές των ανθρώπων. Το ρεπερτόριό της καλύπτει τραγούδια κοινοτήτων από κάθε γωνιά του κόσμου τα οποία φέρουν πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια από τους πολιτισμούς που αντιπροσωπεύουν. Τραγούδια τα οποία εναλλάσσουν ρυθμό, στίχους, διάθεση, αρμονία και λόγω αυτής της εναλλαγής είναι διασκεδαστικά, προσιτά σε κάθε ηλικία και γούστο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα Φίτζι και άλλα νησιά του Ειρηνικού, παραδοσιακούς ύμνους των Μαόρι, τσιγγάνικα και εβραϊκά τραγούδια καθώς και κομμάτια από χώρες όπως Γεωργία, Ιταλία, Βουλγαρία, Χιλή, Ρωσία και Ελλάδα, όλα στην πρωτότυπή τους γλώσσα.
Πρόκειται για τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του σχήματος και σηματοδοτεί τη δεκαπενταετή αφοσίωση στο συλλογικό χορωδιακό τραγούδι. Εξάλλου, η Aquapella World Music Choir έχει κατακτήσει το κοινό κερδίζοντας τον διαγωνισμό για τη «Χορωδία της Χρονιάς» του ABC του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστραλίας, της πολιτείας του Queensland κι έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ στην Αυστραλία.
Ο ιδρυτής της, Beat Lehmann, είναι ένας από τους κορυφαίους διευθυντές χορωδίας στην Αυστραλία και ειδικεύεται στη φωνητική μουσική του κόσμου χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων – a capella. Έχει διευθύνει κι άλλες χορωδίες στη χώρα του, έχει συμμετάσχει και διδάξει σε Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, έχει τραγουδήσει σε μεγάλες παραγωγές κλασικής μουσικής στην Ευρώπη. Ως κοινωνικός ανθρωπολόγος και γλωσσολόγος εστιάζει στην πλούσια μουσική κληρονομιά των πολιτισμών του κόσμου. Προσεγγίζει δε σε βάθος την a capella μουσική και τους εκάστοτε πολιτισμούς και προσφέρει έτσι με τη χορωδία ψυχαγωγία και μια εμπειρία που εμπλουτίζει και συγκινεί. 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
 Ώρα : 21.30
Τόπος: Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Παντελεήμονα
Είσοδος: Ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου