Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ξεχωριστή καλλιτεχνική στιγμή του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη στην Παναγία Κονταριώτισσα

“Μαγνήτισε” το κοινό ο Παναγιώτης Μάργαρης
Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κιθάρας από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του βυζαντινού ναού της Παναγίας στην Κονταριώτισσα.

Στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του βυζαντινού μνημείου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, το Φεστιβάλ Ολύμπου έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει μία ανεπανάληπτη βραδιά μουσικής με μοναδικό ηχό την κλασική κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη. Ήταν ένα μουσικό ταξίδι “από τους Queen στο Μάνο Χατζηδάκι”, με πολλές ενδιάμεσες “στάσεις” σε γνωστά, αγαπημένα κομμάτια ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς και σε soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών τα οποία ο καλλιτέχνης έχει διασκευάσει και έχει συμπεριλάβει στη δισκογραφία του.

Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές της βραδιάς που το κοινό, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του καλλιτέχνη, τον συνόδευσε σιγοτραγουδώντας, στους ήχους της κιθάρας του, τραγούδια όπως το “Χάρτινο το φεγγαράκι”  και το “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” του Μάνου Χατζηδάκι, εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων καταξιωμένων μουσουργών.

Ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου για την πρόσκληση αλλά και τη δυνατότητα να συναντήσει το κοινό σε έναν εξαιρετικό χώρο “που έχει ιδιαίτερη και όμορφη ενέργεια” όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μετά το τέλος της συναυλίας, εκ μέρους του Δ.Σ η υπεύθυνη δημοσίων & διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο Χάιδω Παπαχατζή δώρισε στον καλλιτέχνη το λεύκωμα για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου