Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Σαν την ...Ελλάδα και στην Ισπανία...300 χιλ ευρώ το χρόνο οι ΤΟΡ διαιτητές!

«Χρυσάφι» για τους Ισπανούς διαιτητές, αγγίζουν τις 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο!
Τους πιο ακριβοπληρωμένους σε ολόκληρη την Ευρώπη σκοπεύει να κάνει η La Liga τους Ισπανούς διαιτητές, με τις αποδοχές τους να φτάνουν ως και τις 296.000 ευρώ!
Σε αύξηση που φτάνει ως και το 53% σε βάθος τετραετίας, προχωράει στις αμοιβές των διαιτητών η ισπανική λίγκα. Αυτό σημαίνει ότι ένας... τοπ διαιτητής της πρώτης κατηγορίας, μπορεί να κερδίζει μέχρι και 296.000 ευρώ τον χρόνο!

Η αύξηση μάλιστα δεν αφορά μόνο τους ρέφερι της Primera, αλλά όλων των κατηγοριών, με τη Λίγκα να καλύπτει και την ασφάλιση των διαιτητών, που φτάνει τα 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον θα τους μοιράσει ένα ποσό που φτάνει στα 3 εκατ. ευρώ, ως χορηγία στη φανέλα τους!

Με αυτό τον τρόπο η ισπανική λίγκα θέλει να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους να επιλέξουν τη διαιτησία, εξασφαλίζοντας σε σημαντικό βαθμό το μέλλον τους, μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση.

Από εκεί και πέρα σχετικά με τους διαιτητές που θα επιφορτιστούν με το VAR, στην πρώτη κατηγορία η αμοιβή θα είναι στα 1.600 ευρώ και για τους βοηθούς τους 800 ευρώ, ενώ το μισό ποσό θα λαμβάνουν εκείνοι της δεύτερης κατηγορίας, όταν και θα εισαχθεί το σύστημα από την περίοδο 2019-20.
Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου