Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών στην οδό Ίωνος Δραγούμη

Στις εκτεταμένες και συστηματικές εργασίες, για την αποκατάσταση και ανακατασκευή πεζοδρομίων τις οποίες προγραμμάτισε και υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης εντάσσονται οι παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας, στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Είχε προηγηθεί αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων, ενώ σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση νέων, με έμφαση στη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
Παράλληλα, την προσεχή εβδομάδα θα φυτευτούν επί των πεζοδρομίων δέντρα, που δημιουργούν σκιερά τμήματα και συμβάλλουν στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες.

Γενικότερα, η τμηματική ή ολική ανακατασκευή και των πεζοδρομίων - πεζοδρόμων, η δημιουργία χώρων πρασίνου, οι τοποθετήσεις αστικού εξοπλισμού και μία σειρά  τεχνικών έργων, προωθούν στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στον Δήμο Κατερίνης.


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
 «Με βάση την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από τις υπηρεσίες μας και  με στόχο τον ευπρεπισμό, την  αναβάθμιση των οδών, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών, η ανακατασκευή και συντήρηση - επισκευή πεζοδρομίων και των επιμέρους υποδομών τους γίνεται συστηματικά σε όλη την έκταση του Δήμου Κατερίνης» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, η βελτίωση του δικτύου των πεζοδρομίων και η προσβασιμότητα των πεζών συνιστούν προτεραιότητα και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία  της καθημερινότητας στην πόλη μας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στις εργασίες που υλοποιούνται στα πεζοδρόμια της οδού Ίωνος Δραγούμη δεν υφίσταται παρέμβαση στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά τους και κατά συνέπεια διατηρούνται ως έχουν οι χώροι στάθμευσης στην παραπάνω οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου