Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Απο την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και τον Γιώργο Καμπερίδη, στον ΠΑΟΚ και τον Άγγελο Αναστασιάδη!

Το… θέλημα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο γλέντι για την κατάκτηση του κυπέλλου έγινε πράξη κι ο Μαλεζάς παρέμεινε στην Τούμπα. Πόσο καλά ξέρετε τον Στέλιο Μαλεζά, εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ; Η FORZA έχει όλες τις λεπτομέρειες και καλύπτει όλα τα πιθανά σας… κενά!
Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία δέκα ετών στην ακαδημία της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Μέχρι τα 13 του χρόνια έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, όταν οι προπονητές του, βλέποντας τον σε ένα καλοκαίρι να ψηλώνει κατά δέκα πόντους, τον γύρισαν σε θέση αμυντικού χαφ και, αργότερα, στο κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2003.

Πώς προέκυψε η μεταγραφή; Ο Γιώργος Καμπερίδης, προπονητής του στην ΑΕ Ποντίων, τον πήγε για προπονήσεις στην ομάδα νέων του Δικεφάλου. Εκεί ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης (προπονητής της Κ-20) δεν άργησε να ανάψει το πράσινο φως. Το ίδιο έκανε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, προπονητής τότε του ΠΑΟΚ.

Ένα χρόνο αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός στον Ηρόδοτο (είχε μόλις προβιβαστεί στη Γ΄ κατηγορία). Το Ηράκλειο έδειχνε ιδανικός προορισμός, μια και ο 19χρονος παίκτης θα μπορούσε να συνδυάσει και τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πληροφορικής (μέχρι τότε δεν ήταν σίγουρος ότι θα αφοσιώνονταν στο ποδόσφαιρο). Τελικά, στη σχολή δεν πάτησε παρά λίγες μόνο φορές.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (νότιος όμιλος) βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα του εντός έδρας αγώνα με τα Μάλια. Πέντε λεπτά πριν το τέλος κάνει πέναλτι (πεντακάθαρο, κατά δική του ομολογία), με το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν τη νίκη! Παρ’ όλα αυτά, ο προπονητής του Μανώλης Πατεμτζής ( επί δεκαετία παίκτης του ΟΦΗ) δεν χάνει στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νεαρού στόπερ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μαλεζάς να μη λείψει σχεδόν από κανένα παιχνίδι μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν (31 συμμετοχές, ένα γκολ).

Το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, περιμένοντας να πάρει τις ευκαιρίες του. Το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα δεν θα ήθελε να το θυμάται και πολύ. Στο 27΄ του εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα (27 Οκτωβρίου 2005) ο Γιώργος Κωστίκος τον ρίχνει στη μάχη αντί του τραυματία Μέγκαχεντ. Στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι φεύγουν ντροπιασμένοι από τον Εύοσμο, έχοντας αποκλειστεί με 5-4 στα πέναλτι.

Το Μάρτιο του 2007, πάνω που άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα, προσβάλλεται από λοιμώδη μονοπυρήνωση, αναγκάζοντας τον να νοσηλευτεί και, φυσικά, να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Θα αφήσει, όμως, κι αυτήν την ατυχία πίσω του και θα συνεχίσει. Μέχρι που το καλοκαίρι του 2008 φθάνει στην Τούμπα ο Πάμπλο Κοντρέρας. Δίπλα στον Χιλιανό, θα μάθει πολλά και θα βελτιωθεί κατά μεγάλο ποσοστό. Ο Φερνάντο Σάντος τον καθιερώνει στη βασική ενδεκάδα και, πολύ πριν την ολοκλήρωση της σεζόν (6 Φεβρουαρίου 2009) ο Μαλεζάς βάζει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Την καλύτερη σεζόν με τον ΠΑΟΚ την πραγματοποιεί την περίοδο 2011-12 (ο ίδιος θεωρεί ως κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του το παιχνίδι που έκανε μέσα στο Λονδίνο, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Τότεναμ με 2-1). Ο Λάζλο Μπόλονι τον χρησιμοποίησε σε 48 ματς, δίπλα στον Μπρούνο Τσιρίλο.

ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ… ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Η εμπειρία της Μπουντεσλίγκας

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του 2012 βρίσκονταν σε εξέλιξη, όταν η Φορτούνα Ντίσελντορφ χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ για τον Μαλεζά. Και τελικά την άνοιξε, αντί μισού εκ. ευρώ (η μεταγραφή επισημοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου 2012, δύο εβδομάδες πριν αναλάβει ο Σαββίδης). Στην Μπουντεσλίγκα κάνει 21 συμμετοχές (θα είχε ακόμη περισσότερες, αν δεν έβγαινε νοκ-άουτ για τρεις μήνες λόγω τραυματισμού στο δικέφαλο), αλλά στο τέλος θα βιώσει τον υποβιβασμό. Τι έχει κυρίως να θυμάται από τη Γερμανία; Τα κατάμεστα στάδια και το γεγονός ότι οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων πήγαιναν παρέα στα γήπεδα, κάτι αδιανόητο για τα καθ’ ημάς. Επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού, μέχρι που στις 10 Αυγούστου 2015 ο ΠΑΟΚ προσφέρει 100 χιλ. ευρώ στην ομάδα του Αγρινίου για να τον φέρει πίσω στην Τούμπα. «Ο Μαλεζάς πρέπει να μου δώσει 10% από το πριμ για το κύπελλο, γιατί εγώ είχα πει στον Φρανκ Αρνεσεν να τον φέρει στην ομάδα» αστειεύτηκε, προ ημερών, ο Πάμπλο Γκαρσία.
Πηγή : FORZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου