Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, είναι μία ευκαιρία για περισυλλογή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα των εξαρτήσεων.
Ωστόσο μία ημέρα μόνο το χρόνο δεν είναι αρκετή. Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πολυπαραγοντικό με πολλές αρνητικές προεκτάσεις τόσο για το τοξικοεξαρτημένο άτομο, όσο και για το οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Η αποτελεσματικότερη λύση για τη μείωση και πάταξη του φαινομένου είναι η πρόληψη. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, των μαθητών, των νέων αλλά και των γονέων πρέπει να ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα,  το οποίο θα διαφυλάσσει τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Άλλωστε, σημαντική είναι και η στήριξη που οφείλουμε να παρέχουμε στα θύματα των εξαρτησιογόνων ουσιών, μέσα από την παρότρυνση και την ενθάρρυνσή τους να συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα αλλά την αποδοχή τους κατά την επανένταξή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους ευκαιρίες για μόρφωση και εργασία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά και από τη θέση της Θεματικής  Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνοδοιπορούμε με όλους εκείνους-πρόσωπα και θεσμούς- και συστρατευόμαστε για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των ναρκωτικών, βοηθώντας τους νέους να υιοθετήσουν υγιή πρότυπα, προσφέροντάς τους κίνητρα να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό,  τον αθλητισμό, τις τέχνες και κάθε δημιουργική απασχόληση, που μπορεί να αποτελέσει ασφαλές διέξοδο.

Η σημερινή μέρα ας αποτελέσει την αφορμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως Πολιτεία, ως πολίτες και κυρίως ως γονείς. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους νέους τη σιγουριά, την ασφάλεια, την ελπίδα και τη χαρά, που κανένας ψεύτικος «παράδεισος» δεν μπορεί να τους προσφέρει.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου