Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Στα φαράγγια του Ολύμπου συναντάς τους θεούς του! (φωτο)

Εντυπωσιασμένοι Έλληνες και ξένοι που διασχίζουν τα φαράγγια του Ολύμπου
 «canyoning όρος Όλυμπος, Ελλάδα, προφανώς ένα από τα καλύτερα μέρη στο κόσμο για canyoning» γράφει η έμπειρη και κοσμογυρισμένη Γαλλίδα Julia Roman-Duval που βρέθηκε πρόσφατα εκεί.
Ο Όλυμπος δεν έχει μόνο στις κορυφές την μαγεία του αρχαίου μύθου. Σ όποιο σημείο του κι αν βρεθείς θα εντυπωσιαστείς. Τα μάτια ταξιδεύουν στην μοναδική φύση του Ολύμπου και σαγηνεύονται από την ομορφιά της. Εκεί όμως που η εμπειρία είναι ξεχωριστή κι ανεπανάληπτη είναι στη διάσχιση των φαραγγιών του.

Είναι μια δραστηριότητα πολύ γνωστή σ όλο τον κόσμο ως canyoning που στον τόπο μας αν και ξεκίνησε από χρόνια, τώρα άρχισε να απλώνεται και να διαδίδεται ως αθλητική, ψυχαγωγική δραστηριότητα βουνού.


Στον Όλυμπο, ένας άοκνος εργάτης, αυτής της δραστηριότητας είναι ο Βασίλης Σίμος, πρώην πυροσβέστης, ο οποίος σιγά σιγά, δημιουργεί την ιστορία του canyoning, στον πιερικό  Όλυμπο και ξεδιπλώνει τον μύθο σε επισκέπτες απ όλο τον κόσμο.

Μαθητές από τη Γερμανία, στελέχη του ΝΑΤΟ, αλλά και αστροφυσικοί από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν με αφορμή το πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο Αστροφυσικής που διοργανώθηκε στην Πιερία.
Οι τελευταίοι είναι η αφορμή να παρουσιάσουμε, αυτή την δραστηριότητα το canyoning  όπως την προσφέρει ο Βασίλης Σίμος στα φαράγγια του Ολύμπου.


Το canyoning είναι η διάσχιση φαραγγιών, μια δραστηριότητα extreme η οποία χαρίζει μοναδικά συναισθήματα και συγκινήσεις, αφού συνδυάζει την επαφή με μαγευτικά τοπία, περπάτημα, αναρρίχηση, καταρρίχηση σε απόκρημνες χαράδρες, βουτιές και κολύμπι σε λίμνες όπου καταλήγουν πανέμορφοι καταρράχτες. Είναι γενικά μια δραστηριότητα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μπορεί να τη απολαύσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, αλλά και μανιώδεις canyoners που αναζητούν υπέρμετρες δυσκολίες και γυρίζουν όλο τον κόσμο για να νιώσουν και να απολαύσουν την εμπειρία με την αδρεναλίνη και τις αισθήσεις στο κόκκινο!


Πρόσφατα όπως προαναφέραμε μια ομάδα συνέδρων του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αστροφυσικής που διοργανώθηκε στην Πιερία οδηγήθηκαν από τον Βασίλη Σίμο στα φαράγγια του Ολύμπου. Μαγεύτηκαν από την ομορφιά της φύσης, απόλαυσαν με ασφάλεια την διάσχιση των φαραγγιών και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μία εξ αυτών η Γαλλίδα Julia Roman – Duval, φανατική  canyoner, που ταξιδεύει σ όλο τον κόσμο για κάνει διασχίσεις φαραγγιών, έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook ανεβάζοντας κι ένα μικρό βίντεο: «Μια σύντομη ταινία μιας μέρας canyoning στο όρος Όλυμπος, Ελλάδα, προφανώς ένα από τα καλύτερα στον κόσμο για canyoning».
Μια δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Πιερία χάρις στο μεράκι λίγων ανθρώπων με πρώτο τον Βασίλη Σίμο. Ίσως χρειάζεται οι τοπικοί φορείς να δουν την ξεχωριστή αυτή δραστηριότητα με ενδιαφέρον και να την στηρίξουν με τις απαραίτητες υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου