Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Πρεμιέρα με την συνάντηση των εθελοντών στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού
«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν και φέτος οι  Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης  & Κορινού, μαζί με 148 ακόμα βιβλιοθήκες όλης της χώρας-  μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Αφετηρία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 είναι η Τετάρτη 20 Ιουνίου και επίλογος η Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου.
Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Ειδικότερα, θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.  Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνουμε έμφαση στους αριθμούς, στην στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία.

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε!
Καλούμε λοιπόν, όλους τους εθελοντές, παλιούς και νέους, να παραστούν στην πρώτη συνάντηση της φετινής καλοκαιρινής μας εκστρατείας, ώστε να πειραματιστούμε, να παραγάγουμε δεδομένα, να τα αποθηκεύσουμε, να τα αναλύσουμε κριτικά και να τα αξιολογήσουμε!
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ημέρα συνάντησης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.  στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.
ΚΟΡΙΝΟΣ: Η ημέρα συνάντησης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου