Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η κόντρα του επίτιμου δημότη Κατερίνης με γνωστό Κατερινιώτη διεθνή διαιτητή και οι συλλήψεις! «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; είμαι ο πρόεδρος της ΕΟΚ και δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα»...

Το ελληνικό μπάσκετ «έζησε» -το πρωί της 30ης Μαρτίου- στιγμές που όμοιές τους δεν έχει ξαναβιώσει, σκηνές που αμαυρώνουν την ιστορία του. Τι είχε προηγηθεί μέχρι τις μηνύσεις και τις συλλήψεις στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ την περασμένη Τετάρτη;
Στα γραφεία της ΕΟΚ, κατά την κλήρωση των διαιτητών των τελικών της Α1, η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ συνέλαβε τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη και τον δικηγόρο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Είχαν προηγηθεί μηνύσεις των διαιτητών Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη προς όλα τα μέλη της ΚΕΔ και τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Από τους δύο εκ των τεσσάρων (μαζί με τους Ηλία Κορομηλά, Πέτρο Παπαπέτρου) δηλαδή διεθνών διαιτητών που είχαν δικαιωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) στην προσφυγή τους για τον αποκλεισμό τους από την Α1. Μια δικαστική απόφαση στην οποία δεν υπάκουσε άμεσα, ως όφειλε, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΟΚ. Μάλιστα, η 5μελής επιτροπή που είχε τιμωρήσει με αποκλεισμό ενός μήνα τους 4 διεθνείς διαιτητές, είχε απαντήσει τότε στη σχετική ερώτηση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστου Σταυρόπουλου: «Δεν έχουμε στα χέρια μας την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ό,τι ενημέρωση έχουμε είναι από τα site».

Οσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, δεν είχαν αμφιβολίες πως ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων διαιτητών ήταν «εκδίκηση» επειδή συνέχισαν να «σφυρίζουν» στη Εuroleague, στον «εχθρό» της FIBA. Κι αφού στις 7 Φεβρουαρίου ο Σπύρος Γκόντας συμμετείχε στην κλήρωση της Basket League, δύο εκ των τριών εναπομείναντων ορίστηκαν στην Α2. Στις 15 Φεβρουαρίου ήταν η σειρά του Φούφη να θυμηθεί πως… είναι να σφυρίζεις στην Α2 και στις 14 Μαρτίου η σειρά του Γκόντα. Στην ΚΕΔ χρησιμοποιούσαν τη γνωστή μέθοδο «σπάω το ηθικό», γνωρίζοντας πως ούτε η Πολιτεία, η ΓΓΑ δηλαδή, θα μπορούσε να επέμβει. Μια άμεση παρέμβαση που είχαν ζητήσει οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, με επιστολή τους, στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον γγ Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό και τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Από τη στιγμή που υπήρχε ορισμός, όμως, έστω και με… υποβιβασμό στην Α2, η Πολιτεία δεν μπορούσε να παρέμβει στα της ΚΕΔ.

Και το ποτήρι ξεχείλισε στις 30 Μαρτίου: Όταν οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης ρώτησαν στην κλήρωση των τελικών και των «μικρών τελικών» για ποιο λόγο δε συμπεριλήφθηκαν στους 20 διαιτητές που σφύριξαν τους ημιτελικούς των πλέι οφ. Και όταν δεν έλαβαν ουσιαστική απάντηση, πήγαν στο παραπλήσιο αστυνομικό τμήμα στο ΟΑΚΑ και κατέθεσαν μήνυση προς όλα τα μέλη της ΚΕΔ και τον πρόεδρο της ΕΟΚ για παράνομη μη χρησιμοποίησή τους στους ημιτελικούς των πλέι οφ κι ενώ υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, εδώ και μήνες, υπέρ τους. Επιπροσθέτως κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για απειλές προς το πρόσωπό τους. Βάσει απόφασης δικαστηρίου, στους ημιτελικούς της Α1 πρέπει να ορίζονται διεθνείς διαιτητές, κάτι που δεν συνέβη.

O πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «ξέρετε ποιος είμαι εγώ; είμαι ο πρόεδρος της ΕΟΚ και δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα». Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μην συλληφθεί, ενώ κάλεσε -μέσω δικηγόρων- τους Γκόντα και Φούφη να τα βρουν. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν συνελήφθη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος (μέλος της ΚΕΔ) δε κρατήθηκε στο τμήμα λόγω ιδιότητας αφού είναι δικηγόρος και υπάρχει το σχετικό ασυμβίβαστο, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης συνελήφθη, παρά το γεγονός πως φώναζε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «είμαι βαριά άρρωστος, στο τέλος της σεζόν θα παραιτηθώ από την ΚΕΔ. Αφήστε με να φύγω». Ο πρόεδρος της ΚΕΔ έμεινε λίγη ώρα στο αστυνομικό τμήμα και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας και ο Κώστας Κορομηλάς εξαφανίστηκαν πριν εμφανιστεί η Αστυνομία.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου