Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του βουνού, λέμε ΟΧΙ στον "βιασμό" των Πιερίων

Σήμερα, Τρίτη 22/05/2018 και ώρα 17.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου 1ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτηση Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών με θέμα " Ανάκληση η μη της απόφασης παραχώρησης έκτασης στην τοποθεσία Πέντε Πύργοι της περιοχής Μηλιάς για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου".

Η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να καταφέρουμε την ανάκληση της απόφασης με την οποία ο Δήμος Κατερίνης παραχώρησε 2000 στρέμματα σε μια ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να στηθούν, κυριολεκτικά στην καρδιά του βουνού, 11 ανεμογεννήτριες σε έκταση 140 στρεμμάτων.

Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του βουνού, λέμε ΟΧΙ στον "βιασμό" των Πιερίων ενός πανέμορφου βουνού με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, χαρακτηρισμένο ως περιοχή NATURA, αρχέγονο δάσος οξυάς, πλούσιο σε υδάτινους πόρους. Κατά του συγκεκριμένου έργου έχουν ταχθεί, το Δασαρχείο Πιερίας, το τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ, οι κάτοικοι της
περιοχής καθώς και πλήθος φορέων και συλλόγων.

Δηλώνουμε ενεργά την αντίθεση μας σε τέτοιου είδους "φαραωνικά" σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλον χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου