Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με τον Αλαντίν, τον ήρωα της  παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας….συστήθηκαν οι μαθητές των τάξεων Γ1 και Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Κορινού, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε όλη τη χώρα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο: «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!».
Η δράση γνωριμίας με τον Αλαντίν είχε ως αφετηρία το παιχνίδι των 10 Ερωτήσεων, ενώ οι απαντήσεις βοήθησαν στην εύρεση του ήρωα, τον οποίο ο κάθε μαθητής είχε επιλέξει.
Στην συνέχεια άνοιξε το κουτί  των ιστοριών: μυρίζοντας κανέλα και πιπέρι, τρώγοντας αραβικές πίτες, ταξιδεύοντας με ένα χαλί, ψάχνοντας ένα χάρτη, παρατηρώντας την αραβική γραφή και τρίβοντας ένα λυχνάρι, ο Αλαντίν, ο ήρωας που υιοθέτησε η βιβλιοθήκη ήρθε στο προσκήνιο.


Στην τελική φάση της δράσης, οι μαθητές διάβασαν το παραμύθι και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν στοιχεία σε βιβλία, Η/Υ, απάντησαν σε ερωτήσεις για την ταυτότητα του ήρωα και ζωγράφισαν τον Αλαντίν. Αναχωρώντας από τη βιβλιοθήκη, τους περίμενε στην αυλή μία έκπληξη. Ένα τεράστιο λυχνάρι για να κάνει ο καθένας μία ευχή.



Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι, η βιβλιοθήκη μας αποτελεί σημείο αναφοράς για την εξωσχολική μόρφωση όλων των ηλικιών, ενώ μπορεί και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, στο σύνολο των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου