Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

''Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης''

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» και μετά από πρόσκλησή του διευθυντή κ. Κωστόπουλου Νικολάου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου βρέθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά και κ. Μπέζα Χριστίνα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.
Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, και ειδικότερα τον Πλούταρχο, το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει. Με τη παρουσία μας στο 6ο Γυμνάσιο ευελπιστούμε να έχουμε «ανάψει» τη φωτιά της γνώσης των Α΄ Βοηθειών στο μυαλό των μαθητών και των μαθητριών. Έτσι, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω σε αυτές.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου