Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο Κώστας Χατζηδίμπας στα 3 κορυφαία αμυντικά χαφ του αύριο!

Ταλέντα σήμερα… Αστέρες αύριο!
Η θέση του αμυντικού χαφ είναι μία από τις σημαντικότερες μέσα στο γήπεδο και αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές φαίνεται πως έχουν τις προδιαγραφές, να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη καριέρα.
Το TalentAbout συνεχίζει το αφιέρωμα στα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά τη θέση του τέρματος και της άμυνας (δεξί μπακ, αριστερό μπακ και στόπερ α’ μέρος και β’ μέρος), περνάμε στο χώρο της μεσσαίας γραμμής και θα ασχοληθούμε με τους αμυντικούς χαφ.

Πάμε να δούμε τα 3 κορυφαία ταλέντα στη συγκεκριμένη θέση:

Κωνσταντίνος Χατζηδίμπας (ΠΑΟΚ)
Ο  Κωνσταντίνος Χατζηδίμπας γεννήθηκε στις 12/5/1999 στην Κατερίνη και η πρώτη του ομάδα ήταν ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου.

Στον ΠΑΟΚ βρίσκεται από το 2013, ενώ πριν πάει στον “δικέφαλο”, είχε δεχθεί πρόταση για δοκιμαστικά στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου, χωρίς όμως να έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση.

Ο 18χρονος μέσος δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος για την ώρα στην U20 του συλλόγου. Ο Χατζηδίμπας, τη σεζόν 2015-2016 ήταν από τα βασικά στελέχη της U17 του “δικεφάλου”, με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς.

Ο νεαρός μέσος χαρακτηρίζεται για τη ψυχραιμία του και για τον τρόπο που οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί κι ως επιθετικό χάφ έχοντας σκοράρει αρκετά γκολ, ενώ αρκετά τέρματα της ομάδας του προέρχονται από δικές του ασίστ. Παράλληλα, όμως, δεν παραμελλεί και τα αμυντικά του καθήκοντα, πράγμα που τον κάνει ένα ολοκληρωμένο χαφ.

Ο Χατζηδίμπας είναι επίσης διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, έχοντας αγωνιστεί κατά σειρά στην U15, U17 και U19.

Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)
Ο Κώστας Γαλανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28/12/1997 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες τις ΑΕΚ.

Πέρασε από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα τμήματα υποδομής της “Ένωσης” και έφτασε έως την πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 31/5/2016 σε ένα παιχνίδι για τα πλέι οφ της Super League κόντρα στον Πανιώνιο. Από το καλοκαίρι του 2016 αποτελεί κανονικά μέλος της πρώτης ομάδας και πλέον έχει φτάσει να θεωρείται από τα βασικά γρανάζια της μεσσαίας γραμμής του “δικεφάλου”.

Την πρώτη του γεμάτη σεζόν στην ΑΕΚ, δηλαδή την περίοδο 2016-2017, αγωνίστηκε συνολικά σε 28 αγώνες σε πρωτάθλημα Ελλάδος και Κύπελλο. Μάλιστα, πρόλαβε να αγωνιστεί και σε 1 ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό με την Σεντ Ετιέν για τα προκριματικά του Europa League. Σε αυτό το διάστημα σημείωσε και 3 γκολ με τη φανέλα του “δικεφάλου”.

Η φετινή σεζόν είναι ακόμα καλύτερη για τον Γαλανόπουλο. Έχει αγωνιστεί σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Europa League, με τη διαφορά ότι φέτος έχει περισσότερη εμπειρία σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο 20χρονος χαφ έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2021, αλλα κανείς δεν ξέρει αν θα το εξαντλήσει, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού με πρώτη και καλύτερη την Στουτγκάρδη.

Ο Γαλανόπουλος είναι διεθνής με την U21, με την οποία μετράει 10 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της U18 και της U19.

Κώστας Μεγαρίτης (Ολυμπιακός)
Ο Κώστας Μεγαρίτης γεννήθηκε στις 10/1/1997 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της Α.Ε. Κηφισιάς. Ο 21χρονος μέσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας των βορείων προαστίων και λίγο αργότερα έκανε το άλμα στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το καλοκαίρι του 2014, σε ηλικία 17 ετών αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στους “ερυθρόλευκους” ο Μεγαρίτης πανηγύρισε το πρωτάθλημα τόσο με την U17 όσο και με την U20.

Το 2015 ο νεαρός μέσος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 προχώρησε σε επέκταση συμβολαίου.

Ο Μεγαρίτης, ο οποίος ξεχωρίζει για την πολύ καλή τεχνική του με τη μπάλα στα πόδια και την έφεση στο δημιουργικό κομμάτι, συμμετείχε στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018. Μάλιστα, ο 21χρονος σκόραρε στο πρώτο φιλικό της χρονιάς.

Παρ’ όλα αυτά δεν έμεινε στους “ερυθρόλευκους”, καθώς τον Αύγουστο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικό. Στην ομάδα των Χανίων δεν έχει πάρει το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, μετρώντας λιγοστές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League και στο Κύπελλο.

Ο Μεγαρίτης έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και μάλιστα με την U19 έχει αγωνιστεί 7 φορές και έχει σημειώσει 2 γκολ
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου