Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι 26/27 Μαΐου 2018! (φωτο)

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ 26 27 ΜΑΙΟΥ 2018
Ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο στο Ελατοχώρι με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα - Συνέδριο, Συμπόσιο, Δημιουργικά Εργαστήρια, Εκθέσεις, Εικαστικά και Μυθολογικά δρώμενα.
Οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α. αφού ερεύνησαν και μελέτησαν την περιοχή, προτείνουν ένα νέο τουριστικό προφίλ για το Ελατοχώρι.
Το έκαναν σε συνεργασία με τους τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και δημιούργησαν μια νέα τουριστική ταυτότητα που βασίζεται στο Τσάι Ολύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή. Στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στις προτάσεις τους ενώ ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στον φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής.


Τώρα ... να προχωρήσουμε σε πράξεις.
Πιστεύουμε ότι, στα πλαίσια της Κοινωνικής μας ευθύνης, μόνο με την προσφορά και την συνεργασία όλων μας θα κατορθώσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο μας.
Δράσεις όπως αυτή, που θα επικοινωνήσει το νέο συνδυαστικό τουριστικό προϊόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας και έξω από αυτήν, είναι πλέον μονόδρομος εάν πραγματικά επιθυμούμε έναν βιώσιμο, αειφόρο τουρισμό που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στον ευρύτερο χώρο της Πιερίας.
Αναμένοντας τις εξελίξεις ...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές:
Την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, το Τοπικό Συμβούλιο, τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα το Ελατοχώρι, την Σχολική και Εκκλησιαστική Επιτροπή, τους επιχειρηματίες Ελατοχωρίου, τους Εθελοντές κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών Ελατοχωρίου, τους παραγωγούς Τσάι Ολύμπου Ελατοχωρίου, τους χορηγούς επιχειρηματίες και παραγωγούς του νομού Πιερίας και όχι μόνο, τους φοιτητές και καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στον κ. Παπαδόπουλο Διευθυντή του γραφείου Στρατηγικής Ανάπτυξης και την Υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής  (Special Projects Coordinator American Farm School Strategic Projects Management Office) κ. Σουμελίδου Μαρία.
Τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Αντιπεριφέρειας Πιερίας κ Ρουκά Δημήτρη, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Κατερίνης κ Πιπίτσα Μακρίδου και τους Αντιδημάρχους κ Βαινά, κ Ντούρο και κ. Τσουκάνη. Την ΔΕΥΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και τον Πρόεδρο Φώτη Δρούγκα.
Ευχαριστούμε την κ Γκαντίνα, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, επίσης και τους καθηγητές που φρόντισαν για όλες τις δράσεις, κ. Χαρούλα Μανάβη Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας Εικαστικών Εκθέσεων - Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης, κ Μαρία Εμμανουηλίδου, εκπαιδεύτρια Αγροτουρισμού και υπεύθυνη ομάδας Επισκέψιμων Αγροκτημάτων και Βοτανικών κήπων, τον κ. Θωμά Καραγιώργο εκπαιδευτή Υπαίθριων δραστηριοτήτων σε ορεινό και υγρό περιβάλλον, την κ. Χριστίνα Αρχοντή και  την κ. Μίνα Μιχαλάτου και όλους τους υπεύθυνους και εκπαιδευόμενους του προγράμματος σε κάθε δράση.


Τους εκλεκτούς ομιλητές στο Συνέδριο:
Δρ. Νότη Αργυρίου, ερευνητή του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ  - Μιλτιάδη Μυτελέτση, αρχαιολόγος Ε.Φ.Α. Πιερίας  - Chef Τάσο Χριστόπουλο και τον συντονιστή Σάκη Παπαδόπουλο αρχισυντάκτη στο περιοδικό και την ιστοσελίδα “Omorfa Taxidia”

Όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους: Ο Βουλευτής κ Στ. Καστόρης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Τσιμήτρης και Σ. Μπιτόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χατζηχριστοδούλου Ηλίας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ Φώτης Δρούγκας και εκπρόσωπος του Δημάρχου κ Χιονίδη Σάββα, η Αντιδήμαρχος κ Πιπίτσα Μακρίδου, ο ΑντΙδήμαρχος Συκεών Νεάπολης κ Βουλγαράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Κυριακίδης,η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά Βαγγελίτσα, ο κ Δημ. Ρουκάς επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, εκπρόσωποι του Επιμελητηριού κ Φλογέρα, η κ. Γιαννούλη, η κ Τζένη Κωτίκα ο Γιώργος Καραλής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,, ο κ Πείδης, ο κ. Γ. Νταντάμης, η κ Μπέτυ Παρτσαλίδου από την Πιερική Αναπτυξιακή, ο Διευθυντής της Εφημερίδας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ κ. Φ. Μπαραλιάκος, πολλοί γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του Ελατοχωρίου.

Τους δημοσιογράφους και ΜΜΕ της Πιερίας και γενικότερα της χώρας, τους χορηγούς επικοινωνίας, το ΔΙΟΝtv, το atlas tv, το Alfa tv, την Ύπαιθρο Χώρα και ypaithros.gr, το Εναλλακτικός, και το Τμήμα Μάρκετινγκ  και Επικοινωνίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που συνετέλεσαν και συντελούν στην επικοινωνία και προβολή του τόπου μας.
Τον Γιώργο Κουκουλιάτα, πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) και συντοπίτη μας.
Τους δημοσιογράφους, κ. Πάνο Γεωργιάδη από τα «Όμορφα Ταξίδια», τον κ. Κ. Τσιμόπουλο (24ώρες – Ημαθία), την κ. Σμαρώ Γιαννούλη (Ενημέρωση), τη κ. Μαρία Βαλσαμίδου (Ρ. Διόνυσος), τον Δ. Μιχαηλίδη (Αγροnews).
Ευχαριστούμε τον κ. Ε. Ζαμαντζα, και το «Επτά –Πολιτεία» και ιδιαίτερα τον κ. Παπακώστα όπου έγιναν οι εκτυπώσεις των Δράσεων. Μας φιλοξένησε και ζούσε κάθε μέρα μαζί μας την ένταξη της οργάνωσης. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Την συντονιστική επιτροπή
Γιώτα Δρούγκα πρόεδρο, την Μελαχροινή Κυπαρισσοπούλου Κωστοπούλου γραμματέα,Γκλάρα Χασιώτη Γιαννούλα Αντιπρόεδρος, Τζιόλη Τριανταφυλλιά ταμίας και Κατερίνα Ντακούλα Μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ελατοχωρίου,την πρόεδρο Αναστασία Μποστανίτη Κιοσεέ Πρόεδρο, την Έλλη Γκλάρα Γ. Γραμματέα, την Δώρα Γκιούρα Αντιπρόεδρο, την Ελένη Κατσάρα ταμία και Γιώτα Χρυσοπούλου του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, τον Πρόεδρο Κώστα Γκλάρα και την Ρούλα Λιάβα γραμματέα του Χιονοδρομικόυ Ελατοχωρίου, τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Νίκο Γκλάρα, τον πρόεδρο Μέλλιο Γιώργο πρόεδρο του Δασικού Αναγκαστικού Συνεταιρισμού, τον Κώστα Κωστόπουλο παραγωγό Τσάι Ολύμπου,, τον Τάκη Γκλάρα επιχειρηματία Ελατοχωρίου, τον Μάκη Τσιγκαρόπουλο επιχειρηματία Ελατοχωρίου.

Ιδιαίτερο Ευχαριστήριο στο ΔΣ του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού που ομόφωνα αποφάσισε την χρηματοδότηση των banner  roll up για δύο εκθέσεις, την έκθεση με τις «Μούσες», στην πλατεία του Παλιού χωριού και την έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελατοχωρίου με θέμα την Πολιτιστική- Θρησκευτική Αγροτική -Τουριστική ζωή του τόπου πριν και μετά από τον Καπνό, στο Τσάι Ολύμπου και σε άλλες καλλιέργειες φασόλια, κεράσια, κάστανα μήλα καρύδια κ.λ.π. που υλοποιήθηκαν στην διημερίδα και τα σκιάχτρα που χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό κατεύθυνσης και θα αποτελέσουν εργαλεία για επόμενες δράσεις και εκθέσεις.

Τους κεντρικούς χορηγούς μας
Το Ξενοδοχείο ΝΙΚΕΛΗ μέγα χορηγό που φιλοξένησε το Συμπόσιο, το Ξενοδοχείο ΜΥΘΟΣ που φιλοξένησε το Συνέδριο ως πρώτο ξενοδοχείο στο Ελατοχώρι και το Ξενοδοχείο ΣΕΜΕΛΗ που φιλοξένησε την λήξη της Διημερίδας
Τον Νίκο Φωτιάδη και την ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ μέγα χορηγό του Συμποσίου και των δράσεων μας.
Τους Οινοπαραγωγούς της Πιερίας «Κτήμα Γραμματόση», «Κτήμα Μάνος - Αστέρι», Κτήμα «Μυθικό Βουνό», Οινοποιία Παπαγιαννούλη, «Κτήμα Παντούλη» «Κτήμα Χρυσοστόμου», «Αδάμος», «Κτήμα Κακουλίδη», «Ναδιρ winery» και ιδιαίτερα τον Αποστόλη Κούρτη «Οινόβιον – Κτήμα Κούρτη» που βοήθησε στον συντονισμό τους.

Τα προϊόντα και τα υλικά για το Ιστορικό Συμπόσιο «Νοστιμον Ήμαρ» προσέφεραν
Πριόνας- Τυριά LEVEL, Μπύρα «Βεργίνα», Συνεταιρισμός Λιβαδίου Ολύμπου «Βοσκός», Εκλεκτά τυριά Βερμίου – Μπέλας, Συνεταιρισμός «Πιέρια – Όλυμπος» - κ. Π. Παπανικολάου, ο πρόεδρος και το ΔΣ του Σωματείου Λαϊκών Αγορών, Γαλακτοβιομηχανία «Κορφή», Εταιρία εμφιάλωσης νερού «Διός» και ιδιαίτερα το Τμήμα Μάρκετινγκ για την άμεση ανταπόκριση, την επιχείρηση «Μελοτέχνη» - Κώστας Στέφος, «Γη Ολύμπου» - Κωτίκας, Μέλι – Κατσαμάγκας, «Αρώνια Κατερίνης» - Βαφίδης Κώστας, Τσίπουρα Κατσαμάγκας, Σούπερ Μάρκετ Νίκος Τσιάμης, Εργαστήρι των Πιερίδων – Γεωργία Κουτλουμπάση, Αγγειοπλάστης Γιάννης Σταγγίδης, Αυγά – Συρανίδη, Ρόδια – Σαμαράς, Τσίπουρα Δημ. Δαλαμήτρας, ΚοινΣεπ «Μούσες Πιερίων», Άρτος Εφέσσου,

Σημαντική προσφορά είχαν, οι παραγωγοί Τσάι Ολύμπου Ελατοχωρίου οι οποίοι εκτός από την προσφορά τους στο διήμερο του Ελατοχωρίου, συντέλεσαν και χρηματοδότησαν την δράση «Ημέρα Μαγιού» 6 Μαΐου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης επικοινωνώντας και προβάλλοντας την εκδήλωσή του Ελατοχωρίου σε 1000 τουλάχιστον ανθρώπους:
Κωστοπουλος Κώστας, Κωστοπουλος Βασίλης, Μποστανίτη Αναστασία, Μποστανίτης Αντώνης, Κιοσές Γιώργος, Πατσιουρης Κώστας, Λιάββας Αντώνης, Γκουτζιούλη Μαριάννα, Μπαγγέα Ρεβέκκα, Γκλάρας Βαγγέλης, Γκλάρας Νίκος, Διαμαντής Γιώργος, Δρούγκας Χρήστος, Πουρπούρη Ρούλα, Παπανικολάου Διονύσης, Κατσαρα Ευγενία, Κατσάρας Βασίλης, Δρούγκας Γιάννης, Γκλάρας Δημήτρης, τον λογιστή μας Στέφανο Δήμου που επιμελήθηκε την ορθή ,λογιστική τάξη των εκδηλώσεων.

Την  κ. Σέβη Μαυρέλου, Πανελλήνια πρωταθλήτρια ανθοδετικής που επιμελήθηκε τον διάκοσμο του Συμποσίου και των δράσεων. Τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελατοχωρίου που εργάστηκαν μαζί της, Σοφία Δρούγκα, Γιάννα Μπαγγέα, Γεωργία Διαμαντή, Παναγιώτα Τζιώλη,  Χρυσούλα Παπανικολάου, Αγλαΐα Λιάββα, Γιαννούλα Δρούγκα, αλλά και τους κυρίους Νίκο Παπανικολάου παραγωγό ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ, Δημήτρη Δρούγκα  και Κώστα Μποστανίτη.

Τα λουλούδια διέθεσαν η Εταιρεία Εμπορίας Ανθέων Καρκάλης Γεώργιος με έδρα την Θεσσαλονίκη και συντοπίτης μας από την Ρητίνη, η «Ανθαγορά Αθηνών» και το Ανθοπωλείο Αθηνών «KELMAYER».
Την φύτευση σε παρτέρια και άλλους χώρους του ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ επιμελήθηκαν η Δήμητρα Πατσιούρη, η Ρεβέκα Μπαγγέα, η Ρίτσα Λιάββα, η Μαριάννα Γκουτζιούλη, η Έφη Τσιγαροπούλου, ο Νίκος Κωστόπουλος, η Χασιώτη Μαρία
Τον Θεματικό ξενώνα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΛΘΑΙΑ που φιλοξένησε Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα αναβίωση παλιού παιχνιδιού «Τριώτα», πλέξιμο στο πιάτο και γευσιγνωσίες με τσάι Ολύμπου, Ακτινίδιο, Κεράσι και βότανα, στην ευωδιαστή αυλή του, των σπάνιων και ιδιαίτερων φυτών που βρίσκονται εκεί, καθώς και το Επισκέψιμο Εργαστήριο Τυποποίησης- Βοτανολόγιο ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΑΛΘΑΙΑ.

Άλλους χορηγούς:
Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» για την προπώληση προσκλήσεων και τη χορηγία, Κτήμα «ΔΡΟΥΓΚΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ», ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, Μπουρονίκος Νίκος ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, Συστεγασμένα Φαρμακεία Δήμου Φώτης ΚΑΙ Ιωάννα, Θεριζοαλωνιστικό Συγκρότημα Β Κάνουρας και Υιοί,MY GYM – Γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη, Αλευρόμυλος «Παγγέλας», ΚοινΣεπ «Γενισαία» - Θεσσαλονίκη, www.elatohori.net.gr, www.truffles.gr  και τον Νίκο Πατσιούρη

Ξενοδοχεία: «ΜΥΘΟΣ», «ΠΙΕΡΙΩΝ ΜΟΥΣΕΣ», «ΣΕΜΕΛΗ RESORT», «VAELA PALLAS», «ΝΙΚΕΛΗ», «ΑΤΡΙΟΝ», «ALSEIDES»
Επιπλωμένες κατοικίες - Ξενώνες:  «ΠΑΤΡΙΚΟ»,  «ΑΛΘΑΙΑ»,  Studios «ΔΙΑΣΕΛΟΝ»,  «ΠΕΤΡΟΠΑΝΑΓΙΑ», «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»
Restaurant : ΜΥΘΟΣ, ΣΕΜΕΛΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ –ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ-ΚΑΦΕΝΕΙΑ: «ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ», «ΤΖΙΒΑΕΡΙ», «ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», «ΑΝΩΙ», «ΤΑΚΟΣ», «ΚΑΡΑΟΥΛΙ», «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ», «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ», «ΖΗΚΟΣ», ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ «ΟΦΙΔΗΣ», ΚΑΦΕ- BAR :«ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», «ΙΤΑΜΟΣ»,«ΜΥΘΟΣ», «ΣΕΜΕΛΗ», «ΑΤΡΙΟΝ», «ΝΙΚΕΛΗ».
Εργαστήρια τυποποίησης ΤΣΑΙ ΟΛΥΠΟΥ: ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΑΛΘΑΙΑ ΚΙΟΣΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΩΣΤΑΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Φαρμακείο «Μπιτόπουλος», Κρεοπωλείο «ΚΑΡΑΟΥΛΙ» Κόκαλης Βασίλης, Είδη Λαϊκής τέχνης & σπιτικά γλυκά κουταλιού «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» Γκλάρας Τάκης, Αρτοποιείο -Σουπερ Μάρκετ EXPRESS Κατσάρα Ελένη
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού: Περιπατητικές διαδρομές -Σιαπάκας Χρήστος.
Οργάνωση εκδηλώσεων και οργανωμένες εναλλακτικές περιηγήσεις: Μποστανίτη Κιοσέ Αναστασία
Είδη ΣΚΙ –Σχολές: ELATO CHALET Μενέλαος Χιονίδης Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου.
Παραγωγή κηπευτικών και Διάθεση σε Λαϊκές Αγορές: Χρήστος Δρούγκας.
Παραγωγή και διάθεση χονδρικής πώλησης Ψυχανθών και Δενδοκομικών: Φασόλια, Κάστανα, Καρύδια, Κεράσια: Παπανικολάου Διονύσης, Παπανικολάου Νίκος, Αντώνης Λιάββας, Λάζος Μπλέτσιος, Παπανικολάου Νίκος, Κωστόπουλος Κώστας κ Βασίλης, Παπανικολάου Νίκος, Σοφία Δρούγκα, Αντώνης Μποστανίτης, Μέλλιος Θανάσης.
ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Εκσκαπτικά μηχανήματα: Γκλάρας Δημήτρης

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Ελατοχωρίου που συμμετείχαν και αυτά σε όλες τις δράσεις και ευχαριστούμε τους συνοδούς τους

Την νεολαία που ήταν στα Κιόσκια Επικοινωνίας: Χασιώτη Έλενα και Παναγιώτα, Κωστοπούλου Χρυσάνθη, Κωστόπουλο Βασίλη Αρ., Διαμαντή Αλέξανδρο, Κόκκαλη Μιχάλη και Χάιδω, Μαργαρίτα Μέλλιου.

Συμπληρωματικοί Εθελοντές για άλλες δράσεις:
Κατερίνα Δρούγκα, Χασιώτη Δημήτρη, Χασιώτη Διονύση, Τζιώλη Παναγιώτα,
Κανλή Σέβη, Ραφαήλογλου Θοδωρή, Γιουμουρτατζή Γιάννα, Γιαννούλη Δέσποινα, Παγωνίδη Κυριάκο και Σούλα, Κιοσέ Κωσταντίνο, Τσιριγώτη Έφη, Πυλάτη Χρύσα, Γιώργο Πείδη, Κατερίνα Μποστανίτη, Γιάννη Τσιρογιάννη και την Έφη Τσιάμη.

Αναφέρουμε όλους αναλυτικά για να δείξουμε την σύμπραξη όλων σε αυτό το έργο ανάπτυξης και να δηλώσουμε ότι σε κάθε τόπο το παραγωγικό προϊόν από όποιο κλάδο είναι πολύ μεγάλο και αν ενωθεί θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς γνωστούς και άγνωστους
Οι Ελατοχωρίτες

Για την ενημέρωση
Υπεύθυνη οργάνωσης , συντονισμού και εκπρόσωπο των τοπικών φορέων
Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη Κιοσέ Ιδιοκτήτρια ξενώνα και παραγωγό τσαγιού Ολύμπου.
κιν 6997263064 - althaia@hotmail.gr

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε

Σάββατο 26.05.18
17:00  Ξενοδοχείο Μύθος -  Συνέδριο

20:30 Ξενοδοχείο Νικέλλη - Iστορικό Συμπόσιο και δρώμενο «Νόστιμον ‘Ημαρ».  Νόστιμον Ήμαρ ονομάζει ο Όμηρος την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Την επιστροφή στον τόπο μας, στις μυρωδιές και στις γεύσεις που με νοσταλγία αναπολούμε.

Κυριακή 27.05.18
10:00 – 12:00 Παλιό Ελατοχώρι
ΔΡΑΣΗ Α-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΔΡΑΣΗ Β-ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, “ΦΟΡΗΤΟΣ” ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Βοτανικό μονοπάτι, πάρκο Μουσών πηγή Κεραμίδα
12:00 – 14:00 Νέο Ελατοχώρι
ΔΡΑΣΗ Γ-Εικαστικές εκθέσεις
ΔΡΑΣΗ Δ-Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης
ΔΡΑΣΗ Ε-Επισκέψιμα Αγροκτήματα Νέο Ελατοχώρι, Iερός Ναός Αγίου Νικολάου περιοχή Πέτρες και Παναγίας Αγρότισσας.

14:30 Παλιό και Νέο Ελατοχώρι
Προαιρετικό γεύμα (χρέωση ατομική) με τη συνοδεία του θεατρικού δρώμενου ‘Νόστιμον Ήμαρ’ Το δρώμενο αναφέρεται στη γαστριμαργική εμπειρία του μαύρου χοίρου μαγειρεμένου παραδοσιακά με τσάι Ολύμπου, με σκηνές από την Οδύσσεια αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

17:00 – 19:00 Ελατοχώρι, ξενοδοχείο Σεμέλη
Εργαστήριο Α- γαστρονομία, φυσικό περιβάλλον, επισκέψιμα αγροκτήματα, βοτανικός κήπος Εργαστήριο Β – εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και δρώμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου