Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τον ΑΠΣ Αίολος Κατερίνης

Με τις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων ανδρών και γυναικών, ολοκληρώνεται η ιστορική 1η παρουσία του ΑΠΣ Αίολος Κατερίνης, στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΜ.
Με λιγότερο από ένα χρόνο από την ίδρυση του συλλόγου, με δεδομένα, εξ αρχής, προβλήματα (μαθητικές υποχρεώσεις, ακόμα και Γ' Λυκείου, ή φοιτητικές, για αρκετούς αθλητές -τριες και κάποιες επαγγελματικές), με προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν, με έλλειψη όχι μόνο αγωνιστικής, αλλά και προπονητικής εμπειρίας πολλών αθλητών - τριων, η παρουσία στα 5 από τα 8 πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΜ, συνιστά ένα μικρό θαύμα.
Ο Αίολος δεν αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα εφήβων - νεανίδων, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν δικαίωμα κάποιοι αθλητές - τριες, βάση κανονισμού της ΕΟΠΕ. Επίσης δεν έγινε το πρωτάθλημα παμπαίδων, λόγω της δήλωσης μόλις 2 ομάδων (Αίολος και Πιερικός), καθώς ο κανονισμός ζητάει τουλάχιστον 4.

Ο σύλλογος στάθηκε με αξιοπρέπεια, όχι μόνο αγωνιστική, αλλά και σε θέματα συμπεριφοράς, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, μπήκαν οι βάσεις, όχι μόνο για την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά, στις μικρές ηλικίες, αλλά και στα παιδιά του δημοτικού, όπου είναι η δύναμη κι η ελπίδα του συλλόγου.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων ανδρών - γυναικών, με τα οποία πέφτει η αυλαία για τη σεζόν 2017-18.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 21/4, στις 18.00 (Β' ΔΑΚ), η τυπικά γηπεδούχος ανδρική ομάδα, αγωνίζεται με τον πρωτοπόρο Πιερικό, ο οποίος είναι ήδη πρωταθλητής Β' Εθνικής ΕΣΠΕΜ και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2, με αντίπαλες τις άλλες 4 πρωταθλήτριες των Βόρειων Ενώσεων (Θράκη - Α, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία - Κεν. Ελλάδα). Οι 5 ομάδες θα διεκδικήσουν τα 3 εισιτήρια προς την Α2. Ο αγώνας είναι στα πλαίσια της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής. Τα νεαρά αγόρια του παίκτη - προπονητή, Παναγιώτη Στούπα, θα τερματίσουν, εκτός απροόπτου, στην 8η θέση, σε 10 ομάδες, έχοντας δοθεί χρόνος συμμετοχής σε πολλά νέα παιδιά.

Την Κυριακή, 22/4, πάλι στις 18.00 (Β' ΔΑΚ, επίσης), η  γυναικεία ομάδα, υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου, στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Τοπικής κατηγορίας. Τα κορίτσια του Αστέριου Τσιουπλή τερματίζουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στην 4η θέση. Καθώς κυλούσε η χρονιά, σταδιακά, κάποια κορίτσια που βοήθησαν τα μέγιστα να στηθεί η ομάδα, παραχώρησαν χρόνο συμμετοχής (για τους παραπάνω λόγους), σε κορασίδες και παγκορασίδες. Το γεγονός ότι, παίρνοντας ευθύνες αυτές, η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς (ενώ λίγους μήνες νωρίτερα αυτό φάνταζε αδύνατο), αποτελεί μία μικρή ικανοποίηση, ότι κάτι... κινείται στο σύλλογο...

Αναλυτικά:
ΣΑ, 21/4, 18.00: ΑΠΣ Αίολος Κατερίνης - ΣΦΚ
Πιερικός Κατερίνης (Β' Εθνική ανδρών -
ΕΣΠΕΜ).

ΚΥ, 22/4, 18.00: ΑΠΣ Αίολος Κατερίνης - ΜΑΣ
Νίκη Αιγινίου (Τοπική γυναικών - ΕΣΠΕΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου