Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ο Πιερικός έκανε φέτος έναν άθλο!

Ο άθλος του Πιερικού σύμφωνα με τον Λεωνίδα Μπίλη
Ο Λεωνίδας Μπίλης ανέλαβε τον Πιερικό πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, με την ομάδα να προέρχεται από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και σε δύσκολη θέση. Ποντάροντας, κυρίως, στην άμυνα κατάφερε να βγάλει την ομάδα από τη στενωπό και την οδήγησε στη σωτηρία.
«Ο Πιερικός έκανε φέτος έναν άθλο, πόνταρε σε ένα ρόστερ με παιδιά χαμηλής ηλικίας και το μπάτζετ κινήθηκε μεταξύ φυσιολογικών και χαμηλών επιπέδων. Η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν η ιδιαιτερότητα της φετινή χρονιάς. Ο όμιλος που ήταν ανταγωνιστικός με πολλές ιστορικές ομάδες και πολύ δύσκολος ως προς την υπόθεση παραμονή. Παίξαμε πολλά παιχνίδια σε ένα πολύ συμπυκνωμένο πρωτάθλημα από άποψη χρονικών», είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μetrosport».

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ»

Πώς, όμως, πήρε την απόφαση να αναλάβει; «Ηταν μεγάλη ευθύνη για μένα, την οποία δεν θα αναλάμβανα, αν δεν ήμουν σίγουρος. Δεν μπορούσα να αρνηθώ και να γυρίσω την πλάτη στην ανάγκη της ομάδας. Κάναμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Πήραμε καλά αποτελέσματα και φυσιολογικά θα έπρεπε να σωθούμε πιο εύκολα, όμως, κάποια αποτελέσματα ανταγωνιστών μας που δεν τα περιμέναμε μας οδήγησαν σε ένα ματς – θρίλερ με τον Κιλκισιακό. Το ματς ήταν ο τελικός των τελικών, το διαχειριστήκαμε σωστά, οι παίκτες παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας ανταπεξήλθαν», τονίζει.

«Δεν του αρμόζει η παραμονή»

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο Λεωνίδας Μπίλης είναι ξεκάθαρος. Ο Πιερικός επιβάλλεται να κοιτάξει ψηλότερα. «Η διοίκηση έχει τον χρόνο να οργανώσει την επόμενη χρονιά. Στα χέρια της είναι να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη διότι η παραμονή δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του κόσμου. Πρέπει η ομάδα να οργανωθεί σε πιο επαγγελματικά επίπεδα. Κακά τα ψέματα, για να κάνεις πρωταθλητισμό απαιτούνται οικονομικοί πόροι, χωρίς υπερβολικά μπάτζετ, βεβαίως. Είμαι υπέρ των νέων και φιλόδοξων παικτών. Στην Κατερίνη μεγαλώσαμε με ένα ρητό, ότι η πόλη βγάζει καπνά και ποδοσφαιριστές.

Το τοπικό στοιχείο πρέπει να είναι δυνατό και μεγάλο. Αυτό κάνει κλικ στον κόσμο και θα θυμίσει μέρες του παρελθόντος. Υπάρχει ρόστερ πλούσιο σε ταλέντο και παιδιά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παίκτες Super League αν δουλευτούν. Αυτό θεωρώ πως είναι το κέρδος της φετινής χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου