Κυριακή 8 Απριλίου 2018

«Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία!»

Ο Σάκης Παπαβασιλείου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Mikriliga για την πορεία της ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά και το πρωτάθλημα της Football League. Ο Σάκης Παπαβασιλείου είναι ένας προπονητής που έχει καταφέρει με τη δουλειά του στην ΑΕ Καραϊσκάκης να κερδίσει το σεβασμό όλων.


Μαζί με τους ποδοσφαιριστές του παρουσιάζουν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος μίλησε στη Mikriliga για τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας, τις βλέψεις για το κάτι παραπάνω, ενώ ζητά από την Πολιτεία να ασχοληθεί περισσότερο με τη Football League, ενισχύοντάς την οικονομικά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Που οφείλεται η φετινή πολύ καλή πορεία της ομάδας;

«Το κλειδί νομίζω είναι η ομοιογένεια που υπάρχει. Όλοι έχουμε το δικό μας ξεχωριστό ρόλο και όλοι μαζί δουλεύουμε για το καλό της ομάδας. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως ο σύλλογος αποτελείται από επιφανείς επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι εκεί για να μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Η οικονομική υγεία βλέπουμε πως είναι το παν για μία ομάδα. Παράλληλα, το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει φιλοδοξίες και όνειρα για διάκριση εξέλιξη».

Έχουν βλέψεις για το κάτι παραπάνω βαθμολογικά;

«Σίγουρα έχουμε βλέψεις για το κάτι παραπάνω. Τους τελευταίους 3 μήνες παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δημιουργούμε πολλές τελικές και πετυχαίνουμε αρκετά τέρματα. Θέλουμε να πάμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Κοιτάζοντας το υλικό που έχουμε, αλλά και το πάθος και τη διάθεση που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώ πως είναι κάτι εφικτό».

Πώς κρατά τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση;

«Αυτό γίνεται καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις. Υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Ο καθένας διψάει για διάκριση. Δεν εφησυχάζουμε, δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παραμονή μας, ενώ υπάρχει και το κίνητρο της αναρρίχησης στη βαθμολογία. Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία και να αφήσουμε τη δική μας σφραγίδα στην κατηγορία».

Πόσο σημαντική είναι η έδρα για την ομάδα;

«Η έδρα μας είναι το ατού μας, το όπλο μας. Αισθανόμαστε μία παραπάνω σιγουριά όταν αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας κι αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα. Ωστόσο, πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην παρουσία μας και εκτός έδρας. Θα έλεγα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, χτίσαμε ένα μεγάλο σερί αγώνων χωρίς ήττα εντός και εκτός και αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός μας για τη συνέχεια».

Αισθάνεται «δεμένος» με την ομάδα;

«Σίγουρα υπάρχει ένα δέσιμο με την ομάδα. Είναι μία συνεργασία που με κάνει πολύ χαρούμενο. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε έναν σύλλογο με τέτοια υγεία, με παράγοντες και κόσμο που αγαπούν την ομάδα και βρίσκονται συνέχεια κοντά της. Είναι τιμή μου να δουλεύω εκεί».

Το σχόλιό του για το επερχόμενο ματς κόντρα στην Καλλιθέα:

«Εμείς θα κοιτάξουμε και αυτό το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που κοιτάζουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η βαθμολογική θέση του αντιπάλου. Θα πάμε με την ίδια προσήλωση και το ίδιο πάθος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο στόχος μας δεν αλλάζει ανεξαρτήτως της ομάδας που αντιμετωπίζουμε».

Πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Football League;

«Αν εξαιρέσεις τον ΟΦΗ, τον Άρη και την Παναχαϊκή, νομίζω πως δεν υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό βελτιώνει τον ανταγωνισμό και μας κάνει όλους καλύτερους. Είναι καλό να μπουν φέτος οι βάσεις, τα εχέγγυα για να έχουμε καλύτερα πρωταθλήματα τις επόμενες χρονιές. Βέβαια πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία. Οι ομάδες χρειάζονται περισσότερες επιχορηγήσεις, περισσότερα χρήματα για να μην εγκαταλείπουν το πρωτάθλημα, όπως έγινε και φέτος. Η Football League είναι το σκαλοπάτι για το κορυφαίο επίπεδο κι αυτό πρέπει να το σκεφτούν οι υπεύθυνοι. Είναι ανεπίτρεπτο να πεινάνε οι οικογένειες ποδοσφαιριστών. Η Λίγκα χρειάζεται τη συνδρομή της Πολιτείας».
Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου