Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΑΕ Καραϊσκάκης-Αιγινιακός 2-0 Σώθηκε η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου. Μπελάδες για τον Αιγινιακό

Νίκη - σωτηρία του Καραϊσκάκη Άρτας και... μπελάδες για τον Αιγινιακό που βρέθηκε στο -2 από τις θέσεις παραμονής μετά την ήττα (2-0) της Κυριακής (01/04). Το ραντεβού του με τη Football League ανανεώνει και για την επόμενη σεζόν ο Καραϊσκάκης Άρτας. Οι νεοφώτιστοι έφτασαν στην απόλυτα δίκαιη νίκη (2-0) απέναντι στον Αιγινιακό και εκτόξευσαν τη διαφορά τους από τη ζώνη υποβιβασμού στους 14 βαθμούς! Έτσι, πέτυχαν τον στόχο τους πολύ νωρίς και, φυσικά, πρόκειται για έναν άθλο αν αναλογιστεί κανείς υπό ποιες συνθήκες μπήκαν στη μάχη του πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα αυτό έβαλε σε μπελάδες τον Αιγινιακό, αφού βρέθηκε κάτω από τη ζώνη (-3), διεύρυνε το σερί χωρίς τρίποντο και θα πρέπει να συνέλθει άμεσα για να μην δει το τρένο της παραμονής να χάνεται.

Με τη διαφορά από τη ζώνη υποβιβασμού - πριν τη σέντρα - να είναι στους 13 πόντους, ο Καραϊσκάκης Άρτας γνώριζε ότι πιθανή νίκη θα τον έφερνε αγκαλιά με την παραμονή. Βέβαια, πολύ μεγαλύτερη πίεση ένιωθε η ομάδα της βόρειας Πιερίας, η οποία αγνοούσε το τρίποντο στα έξι τελευταία της παιχνίδια. Έπαιξε, λοιπόν, με διπλή ζώνη άμυνας και με στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μεγάλες φάσεις, πάντως, στο πρώτο 45λεπτο δεν έγιναν, με τους «πράσινους» να ζητούν πέναλτι στο 45' σε πτώση του Μακρή μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να μη βλέπει παράβαση.

Ο Καραϊσκάκης Άρτας αύξησε την πίεσή του στο δεύτερο 45λεπτο και στο 52' είδε τον Γιάννη Λουκίνα να σκοράρει, αλλά το τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό. Δύο λεπτά αργότερα ο φορ των γηπεδούχων με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Η 3η προσπάθειά του, όμως ήταν και η φαρμακερή. Στο 74' από σέντρα του Παπανίκου ο Λουκίνας με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τόλιο και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί. Κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ και πέτυχαν τον στόχο τους στο 81' με σουτ του Χούσου έπειτα από σέντρα του Μακρίδη. Το 2-0 έσβησε τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Αιγινίου έστω για τον πόντο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Καραϊσκάκης Άρτας πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή!

Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)
Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος (70' Κουσίδης), Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Χούσος (85' Ευαγγέλου), Μακρής, Ψιάνος, Μακρίδης, Κυριάκης (54' Δημητριάδης), Λουκίνας.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Αντωνιάδης (13' Ανδρικόπουλος), Γκατσολάρι, Πέριτς (81' Μπιλάλι), Τοπαλίδης (74' Τσολακίδης), Παπαδόπουλος, Σοφιάνης.
Πηγή: footballleaguenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου