Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Στον τελικό με Ναδάλ στην Βαρκελώνη ο 19χρονος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του ATP 500 της Βαρκελώνης αφού επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Πάμπλο Μπούστα. Μία ακόμα τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον τελικό του ATP 500 της Βαρκελώνης. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας με απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Πάμπλο Μπούστα για να πάρει την πρώτη πρόκριση σε 500άρι.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ο Στέφανος Τσιτσιπάς φρόντισε να δείξει στον αντίπαλο του τι θα επακολουθούσε.

Με break μόλις στο δεύτερο game του πρώτου σετ και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του κατάφερε να προηγηθεί με 3-0! Στη συνέχεια ο Μπούστα αντέδρασε και με δύο συνεχόμενα game έφερε το σετ στα ίσα. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού απάντησε με δύο δικά του game και με 7-5 έκανε το 1-0!

Στο δεύτερο σετ το break άργησε να έρθει για τον Τσιτσιπά, αλλά ήταν καθοριστικό. Στο έκτο game ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του αντιπάλου και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 5-2! Μετά δεν μπορούσε να χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία και τελικά έφτασε στη μεγάλη πρόκριση με 7-5, 6-3.

Πλέον, το απόγευμα της Κυριακής (17.00, Cosmote 6) ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ στον πρώτο μεγάλο ραντεβού της καριέρας του! Φυσικά, ήδη ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει γράψει ιστορία. Σε ηλικία 19 χρονών και 7 μηνών θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό του μονού σε τουρνουά της ATP από το 1973 και τον Νίκο Καλογερόπουλο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στο Top 50! Μπορεί άραγε ο νεαρός Έλληνας τενίστας να κάνει την έκπληξη απέναντι στον σπουδαίο Ισπανό;

Κατά πάσα πιθανότητα και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον τελικό ο Τσιτσιπάς στην επόμενη Παγκόσμια κατάταξη θα βρίσκεται στο Νο 44! Να υπενθυμίσουμε πως όταν ξεκίνησε το τουρνουά ήταν στο Νο 63.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου