Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «συναντώντας τον HaigYazdjian και το κουαρτέτο του »

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης συναντά το σολίστα, δεξιοτέχνη στο ούτι HaigYazdjian και το κουαρτέτο του, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Tο κουαρτέτο απαρτίζεται από τους μουσικούς: ΗaigYazdjian ούτι, φωνή, Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα Αιγαίου, Τάσος Πούλιος, κανονάκι, Νίκος Σιδηρoκαστρίτης, τύμπανα.

      Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Σχολείου να φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριές του κοντά στο έργο και τη διαδρομή, μουσική και ιστορική, σύγχρονων συνθετών, την τρέχουσα σχολική χρονιά μελετήθηκε το έργο του HaigYazdjian. Ο στόχος της παρουσίας και σύμπραξης του συνθέτη με το Μουσικό Σχολείο είναι να ερμηνευθεί πολύπλευρα το έργο του.

     Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συνθέτη, ο οποίος χαρίζει απλόχερα στις γειτονιές όλου του κόσμου το φως της Ανατολής και φέρνει κοντά τους ανθρώπους της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από μελωδίες που αγκαλιάζουν την παραδοσιακή μουσική μαζί με τη jazz και τη worldmusic. Παράδοση και σύγχρονα μουσικά ιδιώματα αναμιγνύονται μέσα από το προσωπικό του ύφος, με αποτέλεσμα να γεννιούνται μελωδίες των οποίων η κάθε νότα μιλά κατευθείαν στην καρδιά. Η διττή προσφυγιά που φέρει η καταγωγή του, εκείνη της Αρμενίας αλλά και της τωρινής της Συρίας ανθίζει μέσα στη μουσική του. Είτε ως σολίστας, είτε μέσα από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, ο ήχος από το ούτι του αλλά και η εξαιρετική του ερμηνεία συγκινούν δυνατά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν

1.      ηΣχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων « Όσιος Διονύσιος Ο εν Ολύμπω» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με τους καθηγητές Γκραίκο Θάνο στο ούτι, Γκραίκο Γιάννη στα κρουστά, Καμπουρίδου Στέλλα στο καβάλι, Πούλιο Γιάννη στο βιολί, Σιδηρόπουλο Νίκο στο λαούτο.

2.      το μουσικό σύνολο αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τους Νεκταρία Πούλιου στο τραγούδι, Γιάννη Πούλιο στο βιολί, Τάσο Πούλιο στο κανονάκι και Παναγιώτη Σάκκουλα στο λαούτο.

3.      το μουσικό σύνολο έκφρασης και δημιουργίας του κ. Δημήτρη Τασούδη με τους μαθητές/τριες : Αλχαζίδη Ιωάννη, Αμανατίδου Κυριακή, Αμπερίδου Παναγιώτα, Βασιλειάδου Αναστασία, Βλαϊκίδου Ευαγγελία, Γιαννίκη Μαρία, Γκούτζα Χρυσή, Γρηγοριάδου Θεοδώρα, Δελήμπαλτα Μαρία, Ζησιού Ιωάννα, Κανταρτζή Χαράλαμπο, Καράμπα Κωνσταντίνα, Κανωτίδου Μαρία, Καπέτα Βασιλική, Καραφουλίδου Ελευθερία, Καρασαββίδου Μαρία, Κελεμένη Μαρία, Κυριακού Σωκράτη, Κυριακού Χρήστο, Νταντίνη Μαρία, Παπαγεωργίου Βασίλη, Παυλίδη Δανιήλ-Αχιλλέα, Σαμακοβλή Όλγα, Σαμσόνογλου Σάββα, Συνιάκο Απόστολο, Τζιουβάρα Ελένη, Τζιώρτζιου Στυλιανή, Τριγώνη-Λεοντάρη Ιωάννα, Τσιοπλή Φίλιππο, ΤσιτουρίδουΆλκηστι, Συρανίδη Παναγιώτη, Φτεργιώτη Βασίλειο. Συμμετέχουν οι Αρβανιτίδου Ζωή και Γιώργος Τσιρίμπασης.

4.      το μουσικό σύνολο έκφρασης και δημιουργίας του κ. Λάζαρου Τσορμπατζίδη στο οποίο συμμετέχουν οι καθηγητές κα Στέλλα Καμπουρίδου και κ. Νίκος Σιδηρόπουλος με τους μαθητές/τριες: Κατσάρα Διονύσιο, Λάλα Νεκτάριο, Μαρκόπουλο Γεώργιο, Μαυρομουστακίδη Βασίλειο, Παπαγεωργίου Γλυκερία, Παπαδόπουλο Αστέριο, Νατσιοπούλου Αμαλία, Σπανού Τριανταφυλλιά, Τσιρίμπαση Γεώργιο, Χαλατσογιάννη Φανή. Εξωτερικός συνεργάτης Γιάννης Γκραίκος, κρουστά.

Την επιμέλεια των κειμένων και videos έχουν οι μαθητές & μαθήτριες Σπυρλίδου Άννα, Βέργου Ειρήνη, Δήμητρα Λαζαρίδου, Παφίλη Κωνσταντίνα, Μπουλούμη Ευφροσύνη Φαίη, ΚυραϊλίδηΕμμέλεια, Καλαντζή Αγγελική, Γεροστέργιος Αστέριος με υπεύθυνη την κα Ηρώ Ζιούδρου.

Την τεχνική υποστήριξη παρέχουν οι μαθητές : Δημήτρης Κηπόπουλος και Γιώργος Μουσλόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν οι μαθητές: Σπυρλίδου Άννα, Γεροστέργιος Στέργιος

Ηχοληψία: Κώστας Ιωάννου
Έντυπο υλικό: Γιάννης Γαλάνης
Συνδιοργανωτής:  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου