Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Διοργάνωση Παγκόσμιων Αγώνων Μπάσκετ Ερασιτεχνών & Βετεράνων αθλητών στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Σε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 μεταξύ του Δημάρχου κ.  Ευάγγελου Λαγδάρη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών (ICAS GREECE) καθώς και Μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Ερασιτεχνών Αθλητών (ICAS.WORLD) κ. Νίκου Παπαδάκου, του Μέλους του ΔΣ ICAS GREECE κ. Γιώργου Πετρίδη,  συμφωνήθηκε η συνδιεξαγωγή Παγκόσμιων Αγώνων Μπάσκετ Ερασιτεχνών & Βετεράνων αθλητών στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σκοπός είναι η διεξαγωγή των αγώνων κάθε έτος με παράλληλη ενεργοποίηση του ICAS GREECE στον χώρο εκδηλώσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Λαγδάρης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου για την επιτυχία των αγώνων καθώς το γεγονός αυτό προβάλει τις ιδιαίτερες ομορφιές της περιοχής στην διεθνή κοινότητα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την πολιτιστική-κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή μας γύρου στους 1.000 επισκέπτες
Το ICAS Greece αποτελεί το Ελληνικό τμήμα του ICAS WORLD, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο.
Ο σκοπός
Το ICAS Greece σκοπό έχει την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα και την ΕΕ μέσα από την οργάνωση Ετήσιων Παγκόσμιων Αθλητικών & Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS WORLD. Με την παράλληλη στήριξη άλλων θεσμικών αθλητικών και κοινωνικών παραγόντων της χώρας αναμένεται να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 200.000 ερασιτέχνες & βετεράνοι αθλητές καθώς και συνοδοί κάθε χρόνο για να συμμετέχουν σε περισσότερα από 30 αγωνίσματα σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της καθεμίας από αυτές. Παράλληλα, μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα θα συνοδεύουν κάθε μία από τις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις και θα ακολουθούνται από διεθνείς ημερίδες, επιχειρηματικά συνέδρια, θεματικά φόρουμ που θα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου