Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Βαριές ποινές για τα συμβάντα στην Τούμπα! Απειλεί την ΕΠΟ η FIFA

Το φύλλο αγώνα του Κομίνη, που αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, αναφέρει ότι «εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια» και ότι ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today.»

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ και τον πειθαρχικό κώδικα η ομάδα που θα θεωρηθεί υπαίτια της διακοπής κινδυνεύει με κατακύρωση αγώνα υπέρ της αντιπάλου, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τιμωρία έδρας 2-3 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο.

Στον πειθαρχικό κώδικα το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Απειλές» αναφέρει ότι «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:
α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας.

Το άρθρο για τη «βία» στον ίδιο κώδικα αναφέρει ότι «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.»

Με κυρώσεις απειλεί την ΕΠΟ η «επιτροπή παρακολούθησης»
Ακόμη και με αποβολή, απειλεί την ΕΠΟ η FIFA, σε περίπτωση μη λήψης κατάλληλων μέτρων για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Επίσης, καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα και «καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η ανακοίνωση:
«H επιτροπή της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της ΦΙΦΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.
Πηγή: SoccerPlus Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου