Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Οι καλύτερες στιγμές του Ημιμαραθωνίου Αθήνας & Ένα ακόμα βραβείο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.
Ούτε η.. βροχή πτόησε τους χιλιάδες δρομείς που «πλημμύρισαν» το κέντρο της πόλης και ανάμεσα σε αυτούς 500 δρομείς από 55 χώρες του εξωτερικού. Το Κέντρο της Αθήνας είχε ατμόσφαιρα γιορτινή, όχι μόνο από τους δρομείς, αλλά και τους θεατές που - παρά την βροχή - κατέβηκαν στους δρόμους να υποστηρίξουν τους δικούς τους και μη συμμετέχοντες.

Δείτε το επίσημο απολογιστικό video trailer της διοργάνωσης ΕΔΩ!

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό του Ημιμαραθωνίου Αθήνας την ERGO (Ασφαλιστική Εταιρεία) πέτυχαν και φέτος μία μεγάλη αύξηση στις εγγραφές του γεγονότος οι οποίες έφθασαν τις 21.000 (από 19.100 το 2017). Πιο αναλυτικά, οι εγγραφές στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο έφτασαν τις 6.300 (από 5.800 το 2017), στον αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τις 10.700 (από 9.800 το 2017), στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. WIND τις 3.150 (από 2.800 το 2017) και στον Αγώνα 1000μ. Παιδιών, ΑμεΑ & S.O.H. CHIQUITA τις 850 (από 600 το 2017).

Η κόντρα σε υψηλό επίπεδο και τα ρεκόρ αγώνων
Το αγωνιστικό κομμάτι έκλεψε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις, τόσο με τα τρία ρεκόρ αγώνων, όσο και με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που επικράτησε, καθώς και με την παρουσία πολύ νέων προσώπων στα βάθρα των νικητών.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 1 ώρα 08'.30'', το οποίο αποτελεί και ρεκόρ αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο ανερχόμενος δρομέας Γιώργος Τάσσης, αφήνοντας τρίτο τον έμπειρο Χριστόφορο Μερούση. Στις γυναίκες, μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Ελευθερία Πετρουλάκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Ράνια Ρεμπούλη και στην τρίτη θέση την Ντενίζ Δημάκη.

Στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND νικητής αναδείχτηκε ο Μάρκος Γκούρλιας, ενώ στην κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και μάλιστα με ρεκόρ αγώνα (10'.02").

Την ημέρα έκλεισε ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και τις περισσότερες "απώλειες" σε παρουσίες και τερματισμούς λόγω της βροχής. Νικητής στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας, ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη, επίσης με ρεκόρ αγώνα (17'.57").

Η ανάπτυξη νέας νοοτροπίας και η νέα γενιά αθλητών
Ο ΣΕΓΑΣ με την επιλογή του πριν μερικά χρόνια να ρίξει βάρος, εκτός των άλλων, στους αγώνες δρόμου, επιδίωκε καταρχήν την ένταξη απλών πολιτών στην κοινωνία των δρομέων και στη συνέχεια την σταδιακή προσέλκυση στον κλασικό αθλητισμό και ανάδειξη ταλέντων στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Στο πέρασμα των χρόνων, μέσω των διοργανώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου Αθήνας και της σειράς αγώνων του Run Greece, αλλά και εκατοντάδων άλλων αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, που διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ, τα σωματεία του, τους ΣΔΥ και διάφορους άλλους φορείς, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών αποκτούν μια άλλη νοοτροπία με οφέλη στην υγεία και στη στάσης ζωής τους.

Χρόνο με το χρόνο η προσδοκία του ΣΕΓΑΣ γίνεται χειροπιαστό αποτέλεσμα και μέσα από την μαζικότητα αναδεικνύονται νέα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στους στίβους και στους δρόμους, όπως έγινε και στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Η φετινή διοργάνωση μας έδειξε πως, εκτός από τους «συνήθεις» πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών, και οι οποίοι κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και τον τερματισμό, έρχεται και μία ανερχόμενη, ταλαντούχα, νέα γενιά δρομέων, αφήνοντας τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αυτό είναι το μεγάλο όφελος για την κοινωνία και είναι ευθύνη όλων μας, με μπροστάρη το ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη Ομοσπονδία της χώρας, να μετατρέψουμε αυτό το δυναμικό και ιδιαίτερα νεανικό κοινό σε φίλους του αθλητισμού, του στίβου και μελλοντικούς πρωταθλητές.
 ***

Ο Μαραθώνιος Αθήνας κερδίζει το Χρυσό Βραβείο ως Major Tourism Event
Ο Μαραθώνιος Αθήνας αποτελεί όχι μόνο ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, αλλά ένα κατ’ εξοχήν διεθνές τουριστικό γεγονός, με ιδιαίτερη απήχηση και χαρακτήρα που αποδεδειγμένα ενισχύει την προβολή και θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ έχει συγχρόνως εκπληκτικά απτά οικονομικά αποτελέσματα.

Το κορυφαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ετήσια βραβεία «Tourism Awards» τα οποία επί 4 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στον κλάδο του τουρισμού. Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/03) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ο Μαραθώνιος Αθήνας απέσπασε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της βραδιάς, αφού τιμήθηκε με το Gold Βραβείο ως Major Tourism Event (Γεγονός με τη Μεγαλύτερη Συνεισφορά στην Τοπική Οικονομία).

Η δυναμική του Μαραθωνίου Αθήνας ως αθλητικό/δρομικό γεγονός είναι γνωστή. Η δυναμική του ως ένα πολιτιστικό γεγονός με ιστορία 120 χρόνων είναι επίσης αδιαμφισβήτητη. Με τη διάκριση αυτή, όμως, γίνεται σαφές πως είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα από τα λίγα ετήσια διεθνή τουριστικά «γεγονότα» της Ελλάδας που, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, αναπτύσσονται ραγδαία και αποφέρουν στην οικονομική ζωή της χώρας ένα συνεχώς αυξανόμενο απτό τουριστικό εισόδημα και κατά συνέπεια πραγματικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του Μαραθωνίου μπορεί και να φτάνει τα 30εκ. ευρώ, τα οποία προκύπτουν από το παραπάνω τουριστικό εισόδημα, τις δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αλλά και από αυτά που ξοδεύει ο ΣΕΓΑΣ και οι χορηγοί του για τη διοργάνωση.

Με τη σταθερή συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, ο Μαραθώνιος Αθήνας προβάλλεται σταθερά από το 2006 στο εξωτερικό, μέσα από την παρουσία του σε πάνω από 53 διεθνείς εκθέσεις άλλων μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας του 2018, με Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε., θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων απ' όλο τον πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Με δεδομένες τις σημερινές υποδομές στο Μαραθώνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το όριο των 53.000 δρομέων που θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες του γεγονότος αναμένεται να καλυφθεί σε χρόνο ρεκόρ και η έκκληση του ΣΕΓΑΣ προς τους κρατικούς φορείς είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για διεύρυνση των υποδομών του γεγονότος, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τα επόμενα χρόνια πάνω από 60.000 δρομείς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα είναι και πάλι μια μοναδική γιορτή, από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο, που θα μετατρέψει και πάλι την πρωτεύουσα της χώρας και όλη την Αττική στον κέντρο του κόσμου.

* Τα Tourism Awards είναι ένας θεσμός βραβείων που διοργανώνεται ετησίως από την Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου