Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το Πανθεσσαλικό στάδιο παίρνει ζωή, μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό στίβο

Δεκαπέντε χρόνια από την κατασκευή του το Πανθεσσαλικό στάδιο αποκτά ζωή και παράλληλα τη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων υψηλού επιπέδου. Και αυτό χάρη στο πρόγραμμα "Δομές ευθύνης" της Εθνικής Πανγαία,της εταιρείας που ανέλαβε σήμερα και επίσημα το κόστος εξοπλισμού του σταδίου. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εταιρεία, προκειμένου να γνωστοποιήσει το εξαιρετικό έργο και τις δράσης της, έγινε και επίσημα γνωστό, πως το Πανθεσσαλικό στάδιο θα αποκτήσει εξοπλισμό και πως για πρώτη φορά φέτος θα μπορέσει να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες στίβου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό στίβο, ο οποίος αποκτά επιτέλους ένα νέο "σπίτι", ένα στάδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Πανελληνίου και διεθνούς επιπέδου, ένα σύγχρονο στάδιο στο κέντρο της χώρας.

Το Πανθεσσαλικό στάδιο διαθέτει βοηθητικό στίβο, αλλά και ξενώνες στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες και για προπονητικές συγκεντρώσεις.

"Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, γιατί ύστερα από 15 χρόνια ένα καταπληκτικό στάδιο, που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, αλλά παρέμενε αναξιοποίητο, γιατί ποτέ κανείς δε σκέφτηκε να το εξοπλίσει, θα αποκτήσει ζωή. Ένα στάδιο που κόστισε 50 εκ. ευρώ για να κατασκευαστεί και δε φρόντισε κανείς να κοστίσει 100.000 περισσότερο, προκειμένου να εξοπλιστεί. Ένα στάδιο νεκρό στο κέντρο της Ελλάδας, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ξενώνες, άρα θα μπορούσε να συνδράμει όχι μόνο στην αγωνιστική, αλλά και στην προπονητική δράση με καμπ αθλητών απ΄όλο τον κόσμο. Αυτό το στάδιο λοιπόν, χάρη στην Εθνική Πανγαία ζωντανεύει για πρώτη φορά και ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται να φιλοξενεί εκεί κάθε χρόνο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακόμη και φέτος, που έχει ήδη ανακοινωθεί το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, θα επιδιώξουμε να διοργανώσουμε μια ημερίδα ή ένα μίτινγκ, ενώ μπορούμε τα επόμενα χρόνια να σκεφτόμαστε να διεκδικήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας. Σας ευχαριστούμε που δικαιώνεται τον τίτλο του προγράμματος σας, είστε πλέον όλοι μέλη της οικογένειας μας και σας περιμένουμε στον Βόλο, έτσι ώστε στην πρώτη μας αγωνιστική δράση να ζωντανέψουμε μαζί το Πανθεσσαλικό στάδιο" είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό πως στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του σταδίου θα συνδράμει και η περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δεσμεύθηκε ήδη για την αγορά του κλωβού της σφυροβολίας..
Η αγορά του εξοπλισμού θα γίνει απευθείας από την Εθνική Πανγαία, η οποία στη συνέχεια θα τον παραδώσει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Αντώνης Χιώτης, σχολίασε σχετικά: "Μεγάλη ευχαρίστηση γιατί μετά από 15 χρόνια απραξίας, επιτέλους η βοήθεια ήρθε, όχι από την πολιτεία, αλλά από ιδιωτικούς φορείς, που νοιάζονται για τα κοινωνικά αγαθά, όπως ο αθλητισμός. Είναι γεγονός ότι ο εξοπλισμός θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σωματείων της πόλης και των όμορων δήμων και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε περισσότερους αγώνες. Ο Βόλος είναι στο κέντρο της Ελλάδος γεγονός που διευκολύνει τα σωματεία όλης της χώρας".

Από την πλευρά του, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, τόνισε: "Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μέρα για όλους τους Θεσσαλούς που ασχολούνται με τον στίβο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, αφού δίνει ζωή σε ένα στάδιο στολίδι στο κέντρο της Ελλάδας, που έμενε για 15 χρόνια αναξιοποίητο με κίνδυνο να πάψει ακόμη και να υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, για την προσπάθεια την οποία έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και φυσικά την Εθνική Πανγαία, η οποία μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί το πρόγραμμα. Η λειτουργία του σταδίου θα αναμορφώσει και θα δώσει μια άλλη πνοή τόσο στην πόλη του Βόλου αλλά και γενικότερα στη Μαγνησία, αφού θα μπορούν να διοργανωθούν Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να φιλοξενηθούν προπονητικές συγκεντρώσεις σε ετήσια βάση".

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εθνικής Πανγαία, με τίτλο «Δομές Ευθύνης» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο ήδη υλοποιείται σε
συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους αλλά και τοπικούς φορείς. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ευθύνης, για την αντιμετώπιση καίριων
κοινωνικών προβλημάτων. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με δράσεις υποστήριξης δομών ευπαθών κοινωνικών ομάδων της μεθορίου αλλά και του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου