Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μαζική συμμετοχή στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Δίον 2018»

Με την συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, τον αγώνα των 5 χιλιάδων μέτρων και τον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 4 Μαρτίου ο 9ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας «Δίον 2018».
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», με την υποστήριξη του Δήμου Δίου Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Καθοριστική και φέτος η συνδρομή εθελοντών, εθελοντικών συλλόγων και  φορέων της Πιερίας, των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Δίου  Ολύμπου καθώς και όλων των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε κλίμα συγκίνησης στη μνήμη  του εκλεκτού μέλους του συλλόγου Δημήτρη Κυριακού, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ την απόσταση των 5000 μέτρων διήνυσαν συμβολικά προς τιμήν του μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Για την Ιστορία οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες στις γενικές κατηγορίες του Ημιμαραθωνίου δρόμου ήταν αντίστοιχα:
Κατηγορία Ανδρών
Γιάννης Κρέκας             STOIKOS RUNNING TEAM  1:17:18
Σάκης Καραμπιτσάκης  STOIKOS RUNNING TEAM  1:18:17
Βασίλης Θεοδοσιάδης   STOIKOS RUNNING TEAM  1:21:21

Κατηγορία Γυναικών
Μαργαρίτα Ντίνα           STOIKOS RUNNING TEAM   1:29:51
Βίκη Καργεωργάκη        STOIKOS RUNNING TEAM   1:30:29
Ζωή Μπέτα                    STOIKOS RUNNING TEAM   1:38:45

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος: «Με την εμπειρία την οποία έχει αποκτήσει ο σύλλογος μπορεί και διεξαγάγει έναν αγώνα δρόμου σε υψηλό επίπεδο στον οποίο συμμετέχουν δρομείς από όλη τη χώρα. Παράλληλα, τα θετικά μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε μας ενθαρρύνουν προκειμένου να διοργανώσουμε έναν ξεχωριστό επετειακό αγώνα το 2019, έτος κατά το οποίο ο σύλλογος μας γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας».

Παράλληλα αγωνίσματα
Μια πανέμορφη διαδρομή διανύθηκε από όλους όσοι επέλεξαν να τρέξουν - περπατήσουν τα 5 χιλιόμετρα του αγώνα. 200 περίπου άτομα όλων των ηλικιών, έτρεξαν - περπάτησαν περιμετρικά των κοινοτήτων Δίου - Καρίτσας, ενώ σε όλους η διοργάνωση απένειμε πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και πακέτο αθλητή. Οι τρεις πρώτοι – πρώτες της γενικής κατάταξης ήταν αντίστοιχα:
Κατηγορία Ανδρών
Αλέξης Παπαλεξίου                        18:43
Σταύρος Τσάτσης (Σ.Δ.Υ. Βόλου)  19:21
Γιάννος  Ακριβός (Σ.Δ.Υ. Βόλου)  20:14

Κατηγορία Γυναικών
Έλενα Κοζανίτη (Αρχέλαος Κατερίνης)  21:54
Βάσω Συκοπέτη (Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών) 26:21
Βασιλική Τασχουνίδου  26:30
Επιπλέον, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν και οι παιδικοί αγώνες δημοτικών και γυμνασίων, ενώ το δικό τους «στίγμα» έδωσαν με τη συμμετοχή τους άτομα με ειδικές ικανότητες από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα:
Ημιμαραθώνιος 21.097μ

Δρόμος 5.000μ
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.zeusrunnersclub.gr/
Πηγή: Ημερήσια Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου