Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ε.Ο.Σ. Βροντούς - Κυριακή 1η Απριλίου 2018 : Γκορτσιά - Πετρόστρουγκα ( Λιτόχωρο – Όλυμπος)

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του για πεζοπορία στον Όλυμπο, την  Κυριακή 1η Απριλίου 2018 στη   διαδρομή : Γκοτσιά 1.100μ ( Διασταύρωση)  - Πετρόστρουγκα  1,940 μ ( Καταφύγιο). Τόπος συνάντησης και ώρα αναχώρησης : ο  χώρος στάθμευσης του γηπέδου  Πύρος Δήμας στο Λιτόχωρο και ώρα 8,15 πμ. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στην συνεχεία  με το αυτοκίνητο, μετά από 13 περίπου χλμ. θα φθάσουμε  στη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), απ’ όπου ξεκινά το ορειβατικό μονοπάτι που οδηγεί μετά από περίπου 3  ώρες πεζοπορίας, στο Καταφύγιο της Πετρόστρουγκας.

Η ανάβαση γίνεται από πολύ καλά σημαδεμένο  μονοπάτι. Πρώτο χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής είναι ένα πλάτωμα που ονομάζεται Μπάρμπα. Στη συνέχεια και για αρκετή ώρα διασχίζουμε  δάσος οξυάς και αφού ανηφορίσουμε αρκετά σε μία ράχη, καταλήγουμε σε μία τσιμεντένια δεξαμενή νερού, στη θέση Στράγγος. Παρεκκλίνοντας αριστερά από την πέτρινη δεξαμενή και μετά από 10΄, φθάνουμε στη σπηλιά όπου έζησε για χρόνια ο μεγάλος ζωγράφος του Ολύμπου, Βασίλης Ιθακήσιος.

Συνεχίζοντας στο κύριο μονοπάτι, φθάνουμε σε λίγο στην «Πετρόστρουγκα» (1.940μ.) όπου βρίσκονται εντυπωσιακά υπεραιωνόβια ρόμπολα.

Η πεζοπορία από την μέση της διαδρομής και πάνω, θα γίνει σε χιονισμένο πεδίο, φροντίστε να έχετε και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Εξοπλισμός : Σακίδιο, γκέτες , Μποτάκια πεζοπορίας ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο , Παγούρι 1 λίτρου ,φακό, σφυρίχτρα, μπατόν , σκουφάκι , χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Φαγητό και καφέ στο καταφύγιο

Υπεύθυνοι ανάβασης το ΔΣ, πληροφορίες  6973804843.

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή  : το κόστος συμμετοχής  για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον  επιθυμεί  να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού  συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

 Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

Χτισμένο μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα, στα 1.940 μέτρα, υψόμετρο βρίσκεται το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, εκτός από την υπέροχη θέα, μαγειρευτό φαγητό και ροφήματα, τη ζέστη από τζάκια και ξυλόσομπες σε όλους τους χώρους του καταφυγίου, αλλά και τη φιλοξενία των διαχειριστών του. Το καταφύγιο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 72 ατόμων, ενώ έχει ανακαινισθεί με εθελοντική εργασία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με αποτέλεσμα ο χώρος να γίνει περισσότερο λειτουργικός και ζεστός για τους χειμερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου