Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-ΑΕ Καρίτσας 0-2 Το σήκωσε η ΑΕΚ!

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας η ΑΕ Καρίτσας στον 38ο τελικό της τοπικής μας ένωσης, μετά απο έναν καλό τελικό, με τις δυο αγωνιζόμενες ομάδες να αποδίσουν καλό ποδόσφαιρο αλλά την τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΚ να σηκώνει τελικά το τρόπαιο. Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης ήταν ανίκητος κάτω απο τα δοκάρια του και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό του 90λεπτου, πραγματοποιώντας σωτήριες αποκρούσεις και οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Την άμυνα του Εθνικού, "ξεκλείδωσε" ο Νίκος Κυπαρίσσης στο 2ο λεπτό της παράτασης και ο Μαυρίδης σφράγισε τη νίκη στις καθυστερήσεις της παράτασης.

Με τις καλύτερες συνθήκες ξεκίνησε ο 38ος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας! Σύμμαχος ο μαλακός καιρός στην Πιερία και ο κόσμος στις κερκίδες του Α΄ΔΑΚ, με τους  πολυπληθείς φιλάθλους να τιμούν για μια ακόμη φορά τον θεσμό.

Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 12΄και ήταν για την τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕ Καρίτσας,  όταν σε απόκρουση των παικτών του Εθνικού απο εκτέλεση κόρνερ, ο Τροΐρης έπιασε πολύ καλό δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο σωστά τοποθετημένος Μιχαηλίδης. Η φάση αυτή στο 12ο λεπτό του αγώνα.

Η ομάδα του Ν. Κεραμιδίου απάντησε στο 19΄όταν και πάλι σε εκτέλεση κόρνερ ο Σκούρτι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι απείλησε τον Γκεβρέκη αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε με τα πόδια τον κίνδυνο.

Στο 23΄σε γύρισμα του Κωστόπουλου απο αριστερά, έδιωξαν σε κόρνερ οι παίκτες του Εθνικού πρίν η μπάλα φτάσει στον Μπενίσκο.

Στο 27΄έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σταλίκα και καλή ευκαιρία στη συνέχεια για το 1-0 με τους παίκτες του Καρίτσας να διώχνουν μετά την απόκρουση του Γκεβρέκη και στην επομενη φάση ο Κυρτέγος θα βγεί μόνος του απέναντι στον Μιχαηλίδη αλλά απο πίεση αμυντικού θα ανοίξει την μπάλα για να διώξει ο Μιχαηλίδης στο τε-α-τετ με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Στο 30΄και πάλι ο Μιχαηλίδης θα σώσει την εστία του σε κοντινό σουτ του Κυρτέγου.

Στο 54΄ο Κωτσιόπουλος με προβολή θα βρεί χωρίς αντίπαλο την μπάλα στο 2ο δοκάρι αλλά αυτή θα περάσει άουτ, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 61΄ο Μιχαηλίδης θα πραγματοποιήσει άλλη μια μεγάλη απόκρουση, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κυρτέγου η μπάλα θα περάσει μέσα στην περιοχή με δύναμη έχοντας πορεία στα δίχτυα αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας θα κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 75΄ο Μιχαηλίδης θα σώσει την εστία του, όταν απο σέντρα του Μαυρίδη ο Μπενίσκος θα κατεβάσει και θα σουτάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Εθνικού. Το σουτ του Νταντίνη που θα ακολουθήσει, θα περάσει έξω απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Στο 79 το δυνατό σουτ του Τσιώμη θα περάσει άουτ.
Στο 85΄ο Εθνικός θα χάσει καλή ευκαιρία, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σταλίκα, ο Μπέης θα βρεί με πλασέ την μπάλα μέσα στην περιοχή του Γκεβρέκη αλλά αυτή θα περάσει άουτ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Καρίτσα θα ανοίξει το σκορ με τον Κυπαρίση που με κοντινό πλασέ θα παραβιάσει την εστία του ανίκητου μέχρι τότε Μιχαηλίδη.

Η Καρίτσα είχε κάποιες καλές φάσεις στο 2ο μέρος της παράτασης  και ο Μαυρίδης με σουτ απο πλάγια θα παραβιάσει την εστία του Μιχαηλίδη για 2η φορά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Διαιτητής ο Νίκολιτς με βοηθούς τους Γιαμούζη και Πλόσκα.
4ος ο Φωτιάδης

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (Σάκης Λιάγκας): Μιχαηλίδης, Καλαϊτζίδης, Τσαουσίδης, Σταλίκας, Χαλκίδης, Τουλκερίδης, Μητράκας (120΄Βαφειάδης), Σκούρτι (118΄Τσαουσίδης Στ), Κωστόπουλος (116΄Τσιγκαρόπουλος), Παρδάλης (99΄Μάνος), Μπέης.

ΑΕ Καρίτσας (Μιχάλης Ζιώγας):  Γκεβρέκης, Δαλαμήτρας, Γούτσιος (26΄ λ.τ. Νταντίνης), Κωτσιόπουλος, Τασίδης, Τροΐρης, Τσιώμης,  Κωστόπουλος (58΄Μαυρίδης), Μπενίσκος (114΄Σεχολάρι), Κυρτέγος, Κυπαρίσσης (120΄Μπουτογιάννης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου