Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

“Σχολείο ή ποδόσφαιρο” το δίλημμα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές

Σε ένα τεράστιο δίλημμα μπαίνουν όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο σχολείο και στις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.
Πολλοί είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, που πριν ακόμα ολοκληρώσουν το σχολείο, επιλέγονται από κάποια ομάδα και αναγκάζονται να προσθέσουν στο ημερήσιο πρόγραμμά τους και τις υποχρεώσεις με την ομάδα τους. Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ομάδες διαλέγουν στις ακαδημίες τους ποδοσφαιριστές από πολύ μικρές ηλικίες.

Όμως τι γίνεται με το σχολείο και πόσο εύκολο είναι για ένα μικρό παιδί να τα συνδυάσει και μόρφωση και άθληση; Την απάντηση έρχεται να δώσει ο Νόρμπερτ Έλγκερτ, προπονητής των Ακαδημιών της Σάλκε, τονίζοντας πως αυτός ο συνδυασμός δεν κάνει καλό σε ένα παιδί:

“Στα παιδιά ασκείται μια ασυνήθιστη για την ηλικία τους πίεση, αφού στο τέλος της σεζόν πρέπει να περάσουν την τάξη με καλό βαθμό, όπως τους ζητάνε οι γονείς, αλλά και να ανέβουν τμήμα στην Ακαδημία που παίζουν ποδόσφαιρο παρουσιάζοντας εξέλιξη.”

Σίγουρα το να συνδυάσει κάποιος νέος αυτά τα δύο είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί μεγάλες θυσίες, ειδικά αν θέλει να το κάνει στο μέγιστο και να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο 15χρονος Τόρμπεν Ράιν, ο οποίος από το προηγούμενο καλοκαίρι βρίσκεται στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί πιστεύουν τόσο πολύ στον πιτσιρικά που πλήρωσαν 100.000 ευρώ στην Χέρτα για να τον αποκτήσουν και να τον πείσουν να μετακομίσει από το Βερολίνο στο Μόναχο. Ο Ράιν, μάλιστα μένει στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν, όπου παράλληλα με τις προπονήσεις παρακολουθεί και τα μαθήματά του για να τελειώσει το σχολείο. Ο 15χρονο, που θέλει να κάνει καριέρα με τη φανέλα των πρωταθλητών Γερμανίας, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:

“Οι γονείς μου λένε να έχω στην πρώτη γραμμή το σχολείο και στη συνέχεια το ποδόσφαιρο.”

Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσει κανείς σχολείο και ποδόσφαιρο, αλλά με προσπάθεια και πείσμα μπορεί σίγουρα να το πετύχει.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου