Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού!

Ένα νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς από σήμερα αργά το βράδυ προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Καθαρά Δευτέρα, και από τη νύχτα θα επηρεαστούν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της ηπείρου (από τα 800 μέτρα).

Αύριο Τρίτη, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν τη δυτική Στέρεα, την Ήπειρο και την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια).

Βαθμιαία θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες ενώ από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).

Την Τετάρτη θα επηρεαστούν κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.

Την Πέμπτη θα διατηρηθούν αρχικά τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν.
Πηγή:thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου