Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Παναχαϊκή-Αιγινιακός 0-1 Άλωσε την Πάτρα η Αιγινιακάρα!

Ο Αιγινιακός στην αυλαία του πρώτου γύρου νίκησε 1-0 την Παναχαϊκή και την έβγαλε εκτός τροχιάς ανόδου. Σε έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος η Παναχαϊκή είχε μείνει εκτός τροχιάς ανόδου μόλις για δύο στροφές. Οι Αχαιοί είχαν φροντίσει την περασμένη εβδομάδα να καλύψουν το χαμένος έδαφος της εντός έδρας ισοπαλίας με τον Πανσερραϊκό, επικραντώντας στην Καρδίτσα. Ωστόσο, η αυλαία του πρώτου μισού στο πρωτάθλημα επεφύλασσε... έκπληξη και, μάλιστα, αρνητική.

Ο Αιγινιακός που δεν είχε νίκη εκτός έδρας από τις 28 Μαΐου 2017, έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 10 επίσημων αγώνων και έφυγε με το «χρυσό» 0-1 από το γήπεδο της Αγυιάς! Υποχρέωσε έτσι τους «κοκκινόμαυρους» στην πρώτη ήττα εντός έδρας μετά από ένα σερί 26 επίσημων αγώνων (τελευταία ήττα στις 22/05/2016 από τον Αγροτικό Αστέρα!

Το αποτέλεσμα αυτό πέταξε την πατρινή ομάδα εκτός τροχιάς ανόδου, αφού την ίδια ώρα ο ΟΦΗ περνούσε... αέρας από τη Σπάρτη και την προσπερνούσε στη βαθμολογία. Έτσι, ο Αιγινιακός ξέφυγε έξι πόντους από τη ζώνη παραμονής με ματς λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μωραΐτη στο 6' και ένα λεπτό μετά οι Πιερείς διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσολάρι. Εν τέλει το γήπεδο της Αγυιάς «πάγωσε» στο 25'. Από σέντρα του Τοπαλίδη ο Σοφιάνης με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Αιγινιακό.

Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες τελικές με τους Σωτηράκο (33'), Ελευθεριάδη (35'), αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο τεχνικός, Σωκράτης Οφρυδόπουλος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 69', όμως οι πολλές διακοπές στο δεύτερο 45λεπτο δεν βοήθησαν στον ρυθμό...

Η πίεση των γηπεδούχων όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν, όμως η ουσία έλειψε από τους Αχαιούς, που είδαν τον Ελευθεριάδη να υποχρεώνει τον Τόλιο σε επέμβαση στο 82' και στις καθυστερήσεις. Έτσι, ο Αιγινιακός πανηγύρισε έξαλλα την... άλωση της Αγυιάς και οι «κοκκινόμαυροι» για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας.

Διαιτητής: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)
Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Σωτηράκος, Γκίνο, Φωτάκης (46' Μουστακόπουλος), Μασούρας (29' Στεργίδης), Πολυχρόνης (69' Βασιλείου), Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης, Πολύζος, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι (59' Ανδρικόπουλος), Σοφιάνης (74' Μπιλάλι), Πέριτς (80' Ζούρκος), Παπαδόπουλος.
Πηγή: footballleaguenews.gr

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον Αιγινιακό που εκπροσωπεί επάξια την Πιερία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


    Ανέστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή