Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: «Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία»

Αλήθεια γνωρίζατε ότι : μόλις από το 1970 έγινε εντοπισμός και από το  2000 και μετά , ξεκινάνε επίσημα οι ανασκαφές στην αρχαία ΜΕΘΩΝΗ,ΠΥΔΝΑ ,ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ, ΚΟΡΙΝΟ…  ! Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το σημείο που  έγινε ακριβώς η θρυλική  «Μάχη της Πύδνας» και ούτε γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Πύδνας;
Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας σαν «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» μαζί με ευσυνείδητους πολίτες , ξεκινήσαμε το 2009 με τον καθαρισμό και την ανάδειξη ανεπίσημα, του  πρώτου ποδηλατικού μονοπατιού ΕΛ1, με ιστορικό ενδιαφέρον  στην Πιερία : Κατερίνη-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας δίπλα ακριβώς από  τον  Πέλεκα (ΛΕΥΚΟ) και Μαυρονέρι (ΑΙΣΩΝΑ) ποταμό,  στο πιθανότερο σημείο που έγινε η «Μάχη της Πύδνας», σύμφωνα  με τα περισσότερα στοιχεία.
Δεκάδες ήταν οι ποδηλάτες που ακολουθούσαν το μονοπάτι τα επόμενα χρόνια …δυστυχώς ελάχιστοι ,που βοηθούσαν στον καθαρισμό και την συντήρησή του.  Υπήρξαν και περιπτώσεις που λερώνανε  και με σπρέι κάποιοι .                                                                                                                         
 Οι ασφαλείς ποδηλατοβόλτες μας συνεχίζονται και το 2018 με στόχο την ανάδειξη ΟΛΩΝ των ιστορικών ,πολιτιστικών διαδρομών που μπορεί να γίνουν ΚΑΙ με ποδήλατο  στην  Πιερία .                                                                                                             
Κυριακή 28/1/2018 στις 10πμ  κόβουμε την πίτα μας, στο νέο ιδιόκτητο «privet bike refuge chalet» των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ  στην παραλία Λιτοχώρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ .    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου