Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Μυστακίδης: Δεν θέλω να μένω στο παρελθόν!

Το ότι δεν έχει πρόθεση να ψάξει δικαιολογία στον σοβαρό τραυματισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μυστακίδης μιλώντας στο συνδρομητικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για την πορεία της υγείας του και το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί:«Είμαι καλά και νιώθω πολύ καλά το γόνατό μου. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί όλους αυτούς τους μήνες.
Ο προπονητής παρακολουθεί την εξέλιξή μου και θα κρίνει αυτός πότε θα είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην δράση. Το μόνο που δεν θέλω είναι να μπω στο γήπεδο και ο τραυματισμός μου να είναι δικαιολογία για ενδεχόμενη κακή μου απόδοση» .

Για την πορεία της ομάδας:«Η ομάδα το τελευταίο διάστημα βάσει αποτελεσμάτων δεν πάει καλά. Αντίθετα αγωνιστικά είναι σε καλό ρυθμό. Το επίπεδο, όπως το ζω κι εγώ από την μέρα που μπήκα στις προπονήσεις, είναι πολύ υψηλό. ‘Όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τα άσχημα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Χτίστηκε ουσιαστικά μια νέα ομάδα, με λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα, τα οποία δεν χρειάζεται να συζητάμε. Από δω και πέρα δεν πρέπει να κοιτάμε τα λάθη, αλλά χρειάζεται να εστιάζουμε στα θετικά. Εμείς σαν Έλληνες και πιο παλιοί στην ομάδα μιλάμε συνέχεια με τους ξένους, ώστε να τους περάσουμε την σωστή νοοτροπία. Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε κάθε παιχνίδι μόνο για την νίκη. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αλλά και ο κ.Σαββίδης, που έχει προσφέρει τόσα πολλά, αξίζουν μόνο νίκες» .

Για το πως προσπαθεί η ομάδα να βγάλει αντίδραση:«Οι παίκτες ακόμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό είναι το μειονέκτημα της ομάδας. Είναι δύσκολο με αρκετούς νέους παίκτες κάθε χρόνο να βρεθεί χημεία στο γήπεδο. Αυτό όμως είναι δική μας δουλειά και πρέπει να το πετύχουμε μέσα από την σκληρή δουλειά των προπονήσεων. Περνάμε καθημερινά πέντε-έξι ώρες μαζί και αυτό μας βοηθάει στην εξέλιξη. Ακόμα και οι εντάσεις και τα… μαλώματα είναι μέσα στην καθημερινότητα της ομάδας και είναι καλό να υπάρχουν, ώστε να γνωριστούμε όλοι καλύτερα μεταξύ μας» .

Για την συζήτηση που έγινε με τον προπονητή και το πόσο βοηθάει:«Σίγουρα ο καθένας το λαμβάνει διαφορετικά. Πιστεύω όλο να παίρνουν τα θετικά από αυτό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε στον ΠΑΟΚ και χρειάζεται καθημερινά να παλεύουμε για να βρισκόμαστε εδώ. Παλεύουμε κάθε μέρα για να κάνουμε χαρούμενους όσους μας πιστεύουν. Η ομάδα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να το αποδείξει στο γήπεδο» .

Για την πορεία της ομάδας μακριά από την Τούμπα:«Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες και αυτό δεν το θέλει κανένας. Καταφέραμε στον Πανιώνιο να χάσουμε δικό μας παιχνίδι, όπως και σε άλλα αντίστοιχα. Δεν θέλω να μένω στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, όπου πρέπει να πάρουμε το διπλό και να δούμε την συνέχεια ενωμένοι» .

Για το διάστημα απουσίας τους και πόσο τον έχει αλλάξει σαν άνθρωπο:«Ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει καθημερινά. Βλέπω τον εαυτό μου πιο ώριμο το τελευταίο διάστημα. Έχω ξεπεράσει πολλές φορές τα όριά μου και έμαθα να ζω με τον πόνο. Προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω και ένα βήμα προς το καλύτερο. Με ενδιαφέρουν τα απλά και βασικά πράγματα, όπως το να περπατώ χωρίς πόνο. Ξυπνάω και με κάνουν χαρούμενο τα απλά, καθημερινά πράγματα. Βρίσκω σταδιακά τον εαυτό μου, δουλεύω σκληρά με όλο το επιτελείο και προσπαθώ να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου είναι αυτοί που μου δίνουν καθημερινά δύναμη. Προσπαθώ κάθε μέρα να κερδίζω κάτι και να γίνομαι καλύτερος» .

Για το βαθμό ετοιμότητάς του:«Νιώθω καλά. Δεν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, αλλά πιστεύω ότι από βδομάδα θα είμαι απόλυτα έτοιμος. Ελπίζω να πιστεύει και ο προπονητής το ίδιο για μένα» .

Για την μάχη του πρωταθλήματος:«Όσο το παρακολουθώ απ’έξω είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε και νομίζω ότι αυτό έχει ανεβάσει και το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι πολύ θετικό να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα. Εμείς βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας. Από δω και πέρα μόνο νίκες, όχι λόγια, αλλά πράξεις» .

Για το πόσο διαφορετικό είναι να βλέπει την ομάδα εκτός γηπέδου:«Απ’έξω είναι όλα διαφορετικά. Όταν δεν παίζεις έχεις πιο πολύ άγχος. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να στεναχωριέται περισσότερο από ότι αν ήταν μέσα στο γήπεδο, έχω… βρίσει συμπαίκτη, πράγμα που δεν θα έκανα ποτέ. Είναι διαφορετικό να τα βλέπεις απ’έξω. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, που κάποιος που δεν έχει παίξει στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να το αντιληφθεί» .

Για το που του αρέσει να παίζει:«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Μου αρέσει να παίζω, να βοηθάω την ομάδα, να κάνω ασίστ και να σκοράρω» .

Για το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη:«Πάντα όταν ταξιδεύουμε στην Ξάνθη, αντιμετωπίζουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Μία πολύ καλή ομάδα σε ένα καλό γήπεδο. Ο προπονητής γνωρίζει καλά τον αντίπαλο και θα μας βοηθήσει αυτό. Μας έχει δώσει πολλές και σημαντικές πληροφορίες, πράγμα που μας δίνει πλεονέκτημα. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα χρειαστούμε και λίγο τύχη βέβαια, αλλά και την θετική ενέργεια όλων όσων βρίσκονται γύρω από την ομάδα» .
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου