Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Τεσσάρα ο Βόλος τον Ολ. Βόλου στο κύπελλο με 2 γκολ Δεμηρτζόγλου! (βίντεο)

Ο ΝΠΣ Βόλος, που είχε περισσότερες λύσεις σε σχέση με τον αντίπαλό του, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, ήταν καλύτερος στη Νεάπολη κι έφτασε δίκαια στην άνετη επικράτηση επί του Ολυμπιακού Βόλου, με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της φάσης των "16" για το Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας - Σκόρερ οι Πέντα (9'), Δεμηρτζόγλου (39', 50') και Μάντζης (68') για τους κυανέρυθρους που προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Χουάν Φεράντο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα του δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση, κάνοντας το ρεπό του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κι "έριξε στη μάχη" όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, πλην των Ντεντάκη και Δημόπουλου. Από την άλλη, ο Λάκης Μπακάλης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, είτε τραυματισμού, είτε άλλης φύσεως, με τον έμπειρο Βολιώτη τεχνικό, να υποχρεούται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που, μέχρι πρότινος, δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ερυθρολεύκων".

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα παιχνίδι κέντρου. Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν αυτός που πρώτος επισκέφθηκε τα καρέ του αντιπάλου του στο ένατο λεπτό, εκμεταλλευόμενος απόλυτα αυτήν την πρώτη επιθετική προσπάθειά του, γράφοντας το υπέρ του 1-0.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μία φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στην αριστερή επιθετική πτέρυγα των γηπεδούχων, ο Ντόσης σέντραρε και ο Πέντα στο δεύτερο δοκάρι πήρε το "δώρο" που του έκαναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι αδράνησαν, και με γυριστό σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Από 'κει και πέρα, στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας, αλλά πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες για το δεύτερό τους τέρμα.

Στο 16', ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, με τον Γκαλίτσιο να πιάνει στην κίνηση ένα σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Κούτσικου.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μάντζης μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε από πλεονεκτική θέση, με τον Αγγελή σωτήρια να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ επί της γραμμής της εστίας της ομάδας του.

Στο 26', ο ΝΠΣ έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του, προκειμένου να διπλασιαστούν τα τέρματά του. Συγκεκριμένα, ο Ντόσης έφυγε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με τον νεαρό Παπαϊωάννου να διώχνει άτσαλα πάνω στον Ηλιόπουλο που σούταρε δυνατά κι έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του τέρματος του Κούτσικου.

Από το 30' και μετά ο ΝΠΣ Βόλος είχε την καθολική υπεροχή, δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, οι οποίες, όμως, παρέμεναν ανολοκλήρωτες, με τους φιλοξενούμενους από τη μεριά τους να δείχνουν πως θέλουν, αλλά να μην μπορούν να βρουν χώρους για επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Φαρμάκη. Κι αυτό που φαινόταν, βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, θέμα χρόνου, δηλαδή το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, επιβεβαιώθηκε τελικά στο 39'.

 Μία ακόμα επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων είχε αποδέκτη τον Ζέρη από τα δεξιά, ο οποίος σέντραρε στην "καρδιά" της περιοχής, με τον Δεμηρτζόγλου να πηδά ψηλότερα απ' όλους και να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κούτσικου, γράφοντας το 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο, με την ομάδα του ΝΠΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνει ανά πάσα στιγμή επικίνδυνη. Στο 50', οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" τη νίκη τους, πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα, στην πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη. Το σύνολο του Φεράντο κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα και πλασαριστά από τον Πίτου Γκαρσία στον Ηλιόπουλο, ο δεύτερος μπήκε απειλητικά στην περιοχή, έκανε τη σέντρα - σουτ, με τον νεαρό Κούτσικο να διώχνει ασταθώς και τον Δεμηρτζόγλου με ψύχραιμο πλασέ σε κενή εστία να κάνει το 3-0.

Η έκβαση της αναμέτρησης, ύστερα κι από την επίτευξη του τρίτου τέρματος από πλευράς γηπεδούχων, είχε κριθεί, με τον κ. Φεράντο να πραγματοποιεί γρήγορα δύο αλλαγές και τον ρυθμό, στα επόμενα λεπτά, να πέφτει ξανά, όπως έγινε και στο τέλος του πρώτου μέρους, μετά το 2-0.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή για κάποιο τέρμα στον αγώνα. Ύστερα από μία φάση διαρκείας, ο Καραμπάς έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Φαρμάκη να μην απομακρύνει σωστά. Την ασταθή απόκρουση και το γεγονός ότι ο νεαρός πορτιέρε των γηπεδούχων παρέμεινε πεσμένος μακριά από την εστία του, εκμεταλλεύτηκε ο Καράμπελας που γέμισε προς τη μικρή περιοχή, με τον Σέττο να παίρνει την κεφαλιά "στα τυφλά" και να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ανυπεράσπιστης εστίας του ΝΠΣ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, στη  μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου στο 60', απάντησε ο ΝΠΣ με ένα τέταρτο τέρμα. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν όμορφα στον άξονα, με την μπάλα να φτάνει στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, εκεί που ο Μελισσόπουλος έκανε τη συρτή παράλληλη μπαλιά, με στόχο τον Μάντζη που με όμορφο πλασέ στη δεξιά γωνία του Κούτσικου έκανε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη - πρόκριση της ομάδας του, που αποδείχθηκε αρκετά εύκολη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στρέφεται, πλέον, στο πρωτάθλημα, με τον Λάκη Μπακάλη, βάσει της σημερινής εικόνας της νέας του ομάδας, να φαίνεται πως έχει πολλή δουλειά να κάνει, προκειμένου να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της και να τονωθεί, φυσικά, η "πληγωμένη" ψυχολογία της.

ΝΠΣ Βόλος (Φεράντο): Φαρμάκης, Ζέρης, Ντόσης (53' Καλαμίδας), Τζελίδης, Ηλιόπουλος (63' Μελισσόπουλος), Γκαλίτσιος, Καμπαγιέρο, Πέντα (57' Σαλαμούρας), Πίτου Γκαρσία, Μάντζης (72' Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Κούτσικος, Καραμπάς, Παπαϊωάννου, Νόνης, Αγγελής (46' Καράμπελας), Λούγκος (70' Βασίλιεβιτς), Τόσκας, Σκανδάλης, Ευθυμιάδης (70' Δ. Κόκας), Σεχολάρι, Σέττος (64' Αλαμάνης)
Πηγή: magnesiasports.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου