Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

To Ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας Εξηγεί την Τραγωδία (βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, μετά τις φονικές πλημμύρες. Οι 21 νεκροί, ο ένας αγνοούμενος και οι μεγάλες καταστροφές περιουσιών από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα έχουν προκαλέσει ένα τεταμένο κλίμα στις Αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου. Αυτό φάνηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο δημαρχείο.

Η ένταση προκλήθηκε μετά την ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών. Τότε, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργος Σαμπάνης, κατηγόρησε τη Δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, γιατί ήταν απούσα από τη συνεδρίαση, αναφέροντας πως θα έπρεπε να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση κατά την οποία τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής, παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή για την καταγραφή των προβλημάτων και πως ήταν καθ' οδόν προς το δημαρχείο. Κατηγόρησαν τον κ. Σαμπάνη ότι αξιοποιεί τις δυσκολίες που περνά η Μάνδρα για να ασκήσει αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη στιγμή.

To αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί «σύρραξη» και δημοτικοί σύμβουλοι να πιαστούν στα χέρια, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία, ενώ δήμαρχοι άλλων πόλεων, όπως ο κ. Πατούλης και ο κ. Παχατουρίδης, που ήταν παρόντες, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του δήμου καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθώντας με κάθε μέσο τους πληγέντες.

Σχολιάζοντας τη σύρραξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιωάννα Κριεκούκη είπε στο ΣΚΑΙ ότι ο Γιώργος Σαμπάνης είναι «σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης που έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο για καβγά», ο οποίος μάλιστα «θεώρησε αναγκαίο να πουλήσει εφέ σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που είμαστε διαλυμένοι, να πει “πού είναι ο δήμαρχος, πού τα δίνετε τα τρόφιμα;”».

Η Δήμαρχος Μάνδρας πρόσθεσε ότι «ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συγκρατηθούν οι σύμβουλοί μου, με τις γαλότσες και τη λάσπη, να δεχθούν αυτήν την κατάσταση» και εξήγησε ότι δεν παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, διότι λίγη ώρα νωρίτερα έφθασε στη Μάνδρα εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας, τον οποίο συνόδευσε σε παιδικό σταθμό που έχει υποστεί ζημιές, προκειμένου να αναλάβει τις επισκευές του.
Πηγή: vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου