Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι Κυπελλούχοι Ενώσεων θα αντιμετωπίζουν ομάδες της Football League και οι νικητές εκείνες της Σούπερ Λίγκας!

Οι Κυπελλούχοι Ενώσεων θα αντιμετωπίζουν ομάδες της Football League και οι νικητές εκείνες της Σούπερ Λίγκας. Ένα νέο σχέδιο διεξαγωγής της «οικουμενικής» διοργάνωσης του ποδοσφαίρου επεξεργάζονται τις τελευταίες μερες στην ΕΠΟ, με τις πιθανότητες υλοποίησής του να είναι αρκετές. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η Επιτροπή Διοργανώσεων έχει καταλήξει στην πρόθεση να προτείνει την τέλεση ενός ενιαίου Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία, ακόμη και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αλλά και ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωπα με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας!

Συγκεκριμένα, το σχέδιο, που θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα προβλέπει αρχικά τη διεξαγωγή αναμετρήσεων μεταξύ των Κυπελλούχων των 53 Ενώσεων, έως ότου μείνουν οι 16 από αυτές, οι οποίες στη συνέχεια θα αντιμετωπίζουν τις ομάδες της Football League, πιθανόν σε νοκ άουτ αγώνες και με πλεονέκτημα έδρας. Οι νικήτριες των 16 ζευγαριών θα τίθενται αντιμέτωπες με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενδεχομένως σε διπλούς αγώνες. Εφόσον προκριθεί το σχέδιο, θα διευθετηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες που θα αφορούν στη διεξαγωγή του, ώστε να τεθεί σε άμεση εφαρμογή, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην Ομοσπονδία εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο θα τονωθεί ο θεσμός, μέσω και της ενίσχυσης των κινήτρων στα ερασιτεχνικά σωματεία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν) και κάποιες δυνατές ομάδες με σημαντικό brand name και υψηλή δυναμικότητα.

Για να γίνουν, βέβαια, όλα τα παραπάνω, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί το πλάνο από την Εκτελεστική Επιτροπή και, στη συνέχεια, να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη και από τις διοικήσεις των δύο Ενώσεων επαγγελματικών ομάδων της χώρας
Δημήτρης Θεοδώρου
Πηγή: pamebala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου