Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας: Εκδήλωση τιμής και μνήμης! (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση τιμής και μνήμης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας προς τιμήν όλων των Σαρακατσαναίων που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους υπέρ πατρίδος. Στο μνημόσυνο που τελέσθηκε μετά την θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. «Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι η μόνη αρετή που χρειάζεται λόγια.
Οι άλλες απαιτούν σιγή». Μ΄ αυτή τη φράση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας κ. Λέφας Γρηγόρης άνοιξε την εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης» Σε δήλωσή του ο κ. Λέφας τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης από εμάς τους νεότερους, σ’ εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που δώσανε την ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.



Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης το μέλος του Συλλόγου κ. Κουτρουλός Χρήστος σε μία εξαιρετική ομιλία δήλωσε πως << εκτός από την διατήρηση των στοιχείων της παράδοσης μας αναπόστατο κομμάτι της δράσης ενός συλλόγου είναι και η τιμή στους προγόνους μας. Αυτό είναι και το νόημα του σημερινού μνημόσυνου. Τιμούμε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν και δώσανε το υπέρτατο αγαθό, την ζωή τους υπέρ βωμών και εστιών. Ιδιαιτέρως τιμούμε τους ημετέρους προγόνους πεσόντες Σαρακατσάνους στον πόλεμο του 1940.

Αλλά και τους υπολοίπους που επέστρεψαν ζωντανοί, τραυματισμένοι, σωματικά ή ψυχικά από τον σκληρό αγώνα. Ας είναι αιωνία η μνήμη, τόσο αυτών που θυσιάστηκαν, όσο και των υπολοίπων ημετέρων προγόνων, που πολέμησαν αλλά είχαν την ευλογία να πεθάνουν αργότερα, σε καιρούς ειρηνικούς στην πατρίδα>>.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπερειφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου η οποία σε δήλωση της τόνισε «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου καθώς επίσης και στον ομιλητή της εκδήλωσης και να πω ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους είναι να βαδίσουμε στα ίχνη τους. Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησαν την πατρίδα και οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν αποτελούν πρότυπο ζωής και ένα μεγάλο πατριωτικό μάθημα για όλους μας» , ο βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Κουκοδήμος Κων/νος, ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Μπέης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δίου - Ολύμπου κ. Πούλιος Ιωάννης και Φόλιος Διονύσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης Τάκης ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Κατσιούλας Απόστολος ο οποίος αφού συνεχάρη το Δ.Σ του συλλόγου για αυτήν την πρωτοβουλία του, τόνισε ότι, τους συλλόγους τους αναδεικνύουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα κ. Γκρίνιας Ηλίας.

 Μετά το τέλος του μνημόσυνου ο σύλλογος παρέθεσε καφέ σε κατάστημα της περιοχής και πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου. Εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους παρισταμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον κ. Κουτρουλό Χρήστο για την μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του, το ζαχαροπλαστείο ΚΥΨΕΛΗ του κ. Λαφατζή Γιώργου στην Κατερίνη για την προσφορά των ειδών του μνημόσυνου, τις κυρίες του συλλόγου για τις παραδοσιακές πίτες που προσέφεραν καθώς επίσης και όλα τα μέλη τους φίλους και τις φίλες τους απλούς Σαρακατσάνους που μας τιμήσανε με την παρουσία τους και μας στηρίζουν σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Σας ευχαριστούμε.
                                                                                                                                 Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου