Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων κ.α. προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ολοκληρώνεται σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή κοτόπουλου, ελαιολάδου, διαφόρων ειδών παντοπωλείου (μακαρόνια, φασόλια, φακές, γάλα εβαπορέ, πελτέ ντομάτας) και βρεφικών ειδών (πάνες, μωρομάντηλα), στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι οποίοι επέλεξαν να είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.

 Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η διανομή των ποσοτήτων, οι οποίες αναλογούν στις 1.925 (για το μήνα Νοέμβριο), δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούν σε 4831 συνολικά άτομα ξεκίνησε χθες Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα: «Η διαδικασία εξελίχθηκε και αυτή τη φορά ομαλά, αναδεικνύοντας τον άρτιο συντονισμό που προηγήθηκε.  Όπως γνωρίζετε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Γενικότερα,  ο  Δήμος Κατερίνης μέσω της  επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης όσων δημοτών μας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση».

Η διανομή διεξήχθη και αυτή τη φορά χωρίς ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.
 Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των παραπάνω Δήμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου