Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σάββας Χιονίδης για φυσικό αέριο: "Ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο το 2017"

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης της τροφοδοσίας των υφιστάμενων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κατερίνης, εντάσσεται η συνέχεια εκτέλεσης εργασιών εκσκαφής, στην πλατεία Ελευθερίας (στο ύψος της οδού 16ης Οκτωβρίου), η οποία είναι προγραμματισμένη, για αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 16:00. Κατά τις παραπάνω ώρες και προκειμένου οι εργασίες να εκτελεστούν με ασφάλεια η παραπάνω οδός θα παραμείνει κλειστή.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΑ

Ήδη όπως είναι γνωστό συνεργεία της ΔΕΔΑ και της αναδόχου εταιρείας προέβησαν σε ελέγχους που ουσιαστικά συνιστούν την πρώτη επιθεώρηση του δικτύου, ενώ το χρονικό διάστημα  από τις 27-11 έως τις 04-12 αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται:  στην οδό 19ης Μαΐου (βανοστάσιο), στην οδό Θεσσαλονίκης και 19ης Μαΐου και κατά μήκος του δικτύου (έλεγχος φρεατίων)

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Πετύχαμε με δυναμικές παρεμβάσεις να ωθήσουμε τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο εντός του 2017. Με την άμεση πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο θα προκύψει μεγάλη μείωση των εξόδων για όλους, καθώς θα έχουμε θέρμανση και ψύξη».

Υποδομές που θα συνδεθούν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προτεραιότητα θα δοθεί στην σύνδεση με το δίκτυο, του δημοτικού μεγάρου, του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, καθώς και μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων.

Κατόπιν, θα υπάρξει πιλοτική υλοποίηση τουλάχιστον 200 συνδέσεων σε σπίτια, κτίρια, με την προϋπόθεση το κτίριο του ενδιαφερόμενου καταναλωτή να βρίσκεται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής, ενώ θα ακολουθήσει ο μεγάλος διαγωνισμός το Μάρτιο, ώστε να υλοποιηθεί στην συνέχεια η μεγάλη εργολαβία, για την πύκνωση σε όλη την πόλη. Έως το καλοκαίρι θα υπάρχει αμεσότητα στην ανταπόκριση των αιτημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η πόλη ήδη διαθέτει 17 χιλιόμετρα κεντρικών αγωγών φυσικού αερίου. Έχει επίσης, τις δυο κεντρικές μονάδες διανομής: μία στο βόρειο κομμάτι σε σχέση με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοντά στα ΚΤΕΛ - πλησίον της οδού 19ης Μαΐου και μία στον Τίμιο Σταυρό.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου