Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η Ελβετία απειλεί την Ελλάδα για την 14η θέση στο UEFA Ranking

Η Ελλάδα μετά την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρόσθεσε στη βαθμολογία της τους βαθμούς που έδωσε η ΑΕΚ από την ισοπαλία με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο ανταγωνισμός παραμένει μεγάλος και ο κίνδυνος απώλειας της 14ης θέσης υπαρκτός.

Συγκεκριμένα η 15η Ελβετία έχει πλησιάσει στους 400 βαθμούς την Ελλάδα (28.000 η Ελλάδα, 27.600 η Ελβετία), μετά τη νίκη της Λουγκάνο επί της Χαποέλ Μπερ Σεβά και τη νίκη της Βασιλείας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα η Βασιλεία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως θα δώσει ακόμη περισσότερους βαθμούς στην Ελβετία.

Σε περίπτωση υποχώρησης της χώρας μας στην 15η θέση, από την σεζόν 2019-20, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα χρειαστεί να παίξει από τον 2ο προκριματικό γύρο, επομένως θα πρέπει να κάνει τρεις προκρίσεις για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ για να μπουν στους ομίλους ο τρίτος και ο τέταρτος του ελληνικού πρωταθλήματος, θα χρειαστεί να περάσουν τρεις προκριματικούς γύρους, ξεκινώντας από τον δεύτερο, ενώ ο Κυπελλούχος θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό.

Αν υποχωρήσουμε στην 16η θέση της κατάταξης, τότε θα μείνουμε με τέσσερις ομάδες.

Η Αυστρία βρίσκεται στην 11η θέση, ξεπερνώντας την Ολλανδία, ενώ η Τσεχία απομακρύνθηκε, φτάνοντας τους 28.775 βαθμούς, δηλαδή 775 περισσότερους από την Ελλάδα. Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Ισπανία (98.569), ακολουθούμενη από Αγγλία (72.319) και Ιταλία (68.749).
Πηγή: SoccerPlus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου